Ga naar Content

Mallorca-hoofdverdachten blijven doodslag Carlo ontkennen: "Verhaal heeft tweede kant"

Hilversummers Sanil B., Hein B. en Mees T. blijven met klem ontkennen dat ze te maken hebben met de doodslag van Carlo Heuvelman, afgelopen zomer op het Spaanse eiland Mallorca. "Ik weet wat ik gedaan heb op die avond en dat is niet wat u zegt", verklaart hoofdverdachte Mees T. Alle verdachten zeggen dat ze er veel moeite mee hebben dat ze nog altijd, volgens hen ten onrechte, worden bestempeld als hoofdverdachten. 

Foto: NOS

Sanil B., Hein B. en Mees T. worden door justitie al een half jaar verdacht van de doodslag van Carlo Heuvelman. Daarnaast worden ze ook verdacht van andere zware geweldsdelicten - onder meer een andere poging tot doodslag - op de bewuste avond op het Spaanse vakantie-eiland. Eerder bekenden ze al over de schreef te zijn gegaan op Mallorca, maar de doodslag van Carlo Heuvelman hebben ze altijd ontkend. 

Verdachte Mees T. stelt dat hij nog altijd vastzit op basis van veronderstellingen. En dat steekt hem. Het steekt hem, net als medeverdachte Sanil B., ook dat justitie volgens hem alles op alles zet om hem te veroordelen voor de doodslag van Carlo Heuvelman. "Voor wat ik heb gedaan wil ik graag verantwoordelijkheid nemen, maar wel alleen voor wat ik echt heb gedaan. Ik heb dit niet gedaan, dat kan ik u beloven." 

Lees ook

Medeverdachte Hein B. staat er hetzelfde in. "Ik vind het nog altijd moeilijk om terug te kijken op die avond, want daar is wat fout gegaan. Ik heb daar fouten gemaakt en ik heb spijt van het geweld dat ik heb gepleegd tegen andere slachtoffers. Maar ik ben ook duidelijk: met het geweld tegen Carlo heb ik niets te maken. Het is echt vreselijk wat er met hem gebeurd is." 

Rol vrienden Carlo

Net als drie maanden geleden schetst Mees T. voor de rechtbank het beeld dat zijn vriendengroep niet alleen verantwoordelijk is voor het zware geweld op Mallorca.

"Het maakt mij emotioneel als ik denk hoe ik verdacht wordt van iets dat ik niet gedaan heb en dat als ik zie hoe mensen over mij oordelen"

Mallorca-hoofdverdachte MEes T.

Mees T.: "Wat er gebeurd is, is niet goed. Dat ga ik ook zeker niet goedpraten. Maar er zit altijd een tweede kant aan het verhaal. Deze vechtpartij is begonnen vanuit de groep vrienden van Carlo. Ze hebben het uitgelokt. En alles wat er daarna gebeurd is, komt ook van twee kanten. Er zitten altijd twee kanten aan het verhaal van de daders, maar ook twee kanten aan het verhaal van de slachtoffers. Daar wordt voor mij nu te weinig naar gekeken. Wij worden afgeschilderd als boeman, maar zij hebben ook een slecht aandeel gehad. Ik wil mijzelf niet bestempelen als slachtoffer, maar ik trek wel steeds aan het kortste eind."

Gevangenisleven valt zwaar

Het doet de jonge Hilversummer het meeste pijn dat hij ten onrechte wordt bestempeld als boosdoener. "Het maakt mij emotioneel als ik denk hoe ik verdacht wordt van iets wat ik niet gedaan heb en dat als ik zie hoe mensen over mij oordelen. Ik kreeg onder meer een foto van mijzelf onder een guillotine onder ogen, en hoor dat mensen de namen en het adres van mijn ouders noemen. Dat maakt mij erg emotioneel, ik en zij hebben dat niet verdiend." 

Mees T. geeft aan dat hij er erg veel moeite heeft dat hij na een klein half jaar nog altijd vastzit. "Het kan soms lijken of ik er nogal makkelijk mee omga, maar dit valt mij zwaar. De hele situatie is een achtbaan voor mij. Het doet mij pijn, ik kom ook moeilijk in slaap. Ik besef dat dat niets is als ik dat vergelijk met wat er met Carlo gebeurd is en wat zijn ouders nu moeten doormaken. Maar ik vraag u ook aan mij te denken." 

"Het zou ook niet uit te leggen zijn als deze jongens nu op vrije voeten komen. Dat gaat de maatschappij niet pikken"

Officier van justitie

Medeverdachte Hein B. merkt ook dat het gevangenisleven hem beperkt. "Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor wat ik echt gedaan heb. Maar ik wil ook door met mijn leven. Ik wil vooruit, nu sta ik stil." 

Hein B. vertelde vandaag voor de rechtbank het andere slachtoffer van poging tot doodslag een excuusbrief te hebben gestuurd. "Ik weet niet of hij die ontvangen heeft en wat hij er van vindt. Ik kan me ook voorstellen dat hij geen behoefte heeft aan die brief en mijn excuses. Maar ik moest dit van mijzelf doen."

'Van horen zeggen-bewijs'

De advocaten van Sanil B., Hein B. en Mees T. vragen de rechtbank om het drietal voorlopig vrij te laten. 

Alle advocaten wijzen erop dat er volgens hen onvoldoende hard bewijs is. Justitie schermt volgens hen vooral met getuigenverklaringen. De advocaat van Mees T. noemt dat zelfs 'van horen zeggen-bewijs'. Daarnaast noemt ze de verschillende verklaringen van getuigen tegenstrijdig. Dat maakt de bewijslast volgens hen onvolledig als het gaat om de doodslag van Carlo Heuvelman. De andere mishandelingen - en de bewijzen die daar voor zijn - noemen ze onvoldoende zwaar om het drietal vast te houden.

De officieren van justitie vinden dat er wel nog genoeg argumenten zijn om het drietal vast te houden. "Het zou ook niet uit te leggen zijn als deze jongens nu op vrije voeten komen. Dat gaat de maatschappij niet pikken."

Of de drie Hilversummers langer vast moeten blijven, wordt later vandaag door de rechtbank bepaald. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]