Ga naar Content

OM eist 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Manuel Broekman wegens aanranding barvrouw (21)

Tegen acteur Manuel Broekman is zojuist door het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden geëist voor het vermeend aanranden van een 20-jarige vrouw. In juli 2020 zou hij haar in een Amsterdamse cocktailbar meermaals bij haar borsten, kruis en billen hebben gegrepen. 

Foto: AT5 / BSR Agency

Het gebeurde volgens het slachtoffer in een cocktailbar in De Pijp. Zij werkte die nacht van 4 juli achter de bar en kreeg de opdracht een cocktail te maken voor de Amsterdamse acteur. Daarna wilde hij met haar op de foto.

Tijdens het maken van die foto zou Broekman haar tot drie keer hebben betast en gegrepen bij haar billen, borsten en vagina. 

Manuel Broekman ontkent de aanranding. Wel is hij die avond in dat café geweest en is de foto gemaakt, vertelt zijn advocaat. Hij zei daarover zelf in een brief: "Ik word al zeventien jaar gevraagd om op de foto gegaan. Ik kan me dit moment dan ook niet herinneren. Ik heb nog nooit iemand aangerand tijdens zo'n moment."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Amsterdamse acteur is niet aanwezig bij de zitting, volgens zijn advocaat omdat hij geschrokken was van de grote aandacht die er kwam nadat het nieuws via het slachtoffer aan JuiceChannel was gelekt.

"Hij vindt dat hij zich niet meer kan verdedigen", aldus Burmeister. Advocaat van Broekman vroeg vooraf aan de zaak om beslotenheid, volgens hem omdat het slachtoffer 'psychische problemen heeft', in het belang van de privacy van het slachtoffer.

Dat de verdachte dit heeft verzocht vindt officier van justitie 'een gotspe'. "De openbaarheid van een rechtszaak is een groot goed. Daarnaast vermoed ik dat verzoek vooral in zijn eigen belang." De rechter ging daarin mee. 

Justitie acht de aanranding bij de vrouw bewezen, mede omdat de manager van de barvrouw een verklaring heeft afgelegd over Broekman die avond. En dus kwam hij tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar.

Daarnaast acht hij een schadevergoeding van 2.000 redelijk, omdat het slachtoffer in therapie zou zijn gegaan door wat haar is aangedaan die nacht. 

Later een reactie van Broekmans advocaat en over de brief van het vermeende slachtoffer.