Ga naar Content

In 2020 geopende kledingzaak Wieringerwerf alweer dicht: 'Door lockdowns en open straat'

Amper twee jaar nadat kledingzaak Qjoezz de deuren in de Professor Granpré Molièrestraat in Wieringerwerf opende, gaat de winkel alweer dicht. Volgens eigenaar Mirjam Quinten-Brattinga hebben de lockdowns én een opengebroken weg haar zaak de das omgedaan. 

Foto: NH Nieuws

Mirjam is een onderneemster in hart en nieren en al jaren succesvol met meerdere kledingwinkels in de Noordkop. Ze had er dan ook veel zin in om in het oude pand van de Expert, iets achter de winkelstraat in Wieringerwerf, aan de slag te gaan. 

Qjoezz betrok het pand samen met een kapsalon en samen knapten ze het hele pand op. Maar rond de periode van de opening kwam corona. "Hierdoor hebben we geen speciale opening kunnen doen en mochten er meteen maar een beperkt aantal mensen naar binnen", vertelt Mirjam. 

Afgesloten weg

Naast de verschillende lockdowns die volgden, lag de weg naar de winkel ook voor een halfjaar open door werkzaamheden. "Hierdoor konden mensen ons ook niet echt vinden", aldus Mirjam. 

De resultaten vielen door corona en de werkzaamheden aan de weg flink tegen en daarom besloot Mirjam het filiaal te gaan sluiten. Maar makkelijk was het niet voor haar. "Je bouwt wat op om voor de mensen lokaal een leuke winkel te kunnen creëren", zegt Mirjam. "Dat wordt je dan wel afgenomen", vervolgt ze.

"Je bouwt wat op om voor de mensen lokaal een leuke winkel te kunnen creëren"

Mirjam quinten-brattinga

Positief blijven

De komende weken is Qjoezz nog geopend voor klanten. Met hoge kortingen probeert Mirjam nog wat mensen te kunnen bereiken. Ondanks de sluiting van dit filiaal blijft Quinten optimistisch. "Qjoezz in Spanbroek en Quinten Mode in Wieringerwerf lopen gelukkig hartstikke goed", vertelt ze. "We blijven altijd positief."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]