Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

LIVE NH Sport met MVV Maastricht - FC Volendam en Jong AZ - VVV-Venlo

21 januari 2022, 09.20 uur · Door Edward Dekker

Na een week vol bekervoetbal gaat de eerste divisie vanavond weer verder. Koploper FC Volendam treft in Maastricht MVV en Jong AZ ontvangt VVV-Venlo. Beide duels kun je vanaf 19.00 uur rechtstreeks volgen op NH Radio.  

Martijn Kaars baalt van het puntenverlies tegen MVV - Orange Pictures

Vorig seizoen hielp Martijn Kaars FC Volendam in De Geusselt hoogstpersoonlijk aan een 2-0 voorsprong, maar gaven de Volendammers de winst in de blessuretijd uit handen (2-2). Niet zo verwonderlijk want Volendam heeft het vaak lastig in Maastricht. Van de laatste zeven ontmoetingen keerde de ploeg alleen in 2016 met de drie punten huiswaarts (1-2).

Vormcrisis

De meest recente uitslagen geven voldoende hoop op een overwinning. Volendam is zelf immers twintig wedstrijden op rij ongeslagen en MVV zit in een vormcrisis. De Limburgers wachten al acht duels op een zege. Vorige week was Telstar met 2-1 te sterk.  

De aftrap in Maastricht is om 20.00 uur. Frank van der Meijden is de verslaggever. 

Jong AZ - VVV-Venlo

Omdat Telstar gisteravond in de beker in actie kwam tegen PSV (2-1) zijn de Velsenaren vanavond vrij. Dat betekent dat NH Sport haar verslaggever naar Wijdewormer stuurt voor Jong AZ - VVV-Venlo. 

En waar het eerste elftal aan een ijzersterke reeks bezig is in de eredivisie heeft het beloftenteam sinds 1 oktober niet meer gewonnen. In cijfers: twaalf wedstrijden leverden acht nederlagen en vier keer een gelijkspel op. Doelcijfers: acht vóór en negentien tegen.

De voormalig lijstaanvoerder vinden we terug op de vijftiende plaats in de eerste divisie. VVV-Venlo staat elfde en heeft vier punten meer dan Jong AZ, maar óók een wedstrijd meer gespeeld. 

Erik-Jan Brinkman doet vanavond verslag vanaf het trainingscomplex van AZ. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Je presentator is Stef Swagers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]