Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

OV-ritten vallen mogelijk uit door ziekteverzuim bij GVB

20 januari 2022, 20.46 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Reizigers die in Amsterdam met de bus, metro of tram gaan, moeten rekening houden met ritten die mogelijk uitvallen. Dat laat de GVB weten. Doordat veel medewerkers van het OV-bedrijf ziek zijn en in quarantaine moeten, zijn er minder conducteurs beschikbaar om te werken. Vooral trams vallen op het moment uit.

"We doen er alles aan om volgens de standaard dienstregeling te rijden", laat een woordvoerder weten. "Toch kan het zijn dat er ritten uitvallen." De GVB adviseert reizigers om voorbereid op pad te gaan en hun reis van tevoren te plannen.

De GVB zegt dat ze dagelijks per lijn monitoren of ze dienstregelingen moeten aangepassen. "Voor nu kunnen reizigers vooral merken dat er minder conducteurs zijn voor de trams."

Coronaverzuim

Het ziekteverzuim in de OV-sector is hoog. Volgens Rijnmond  is het coronaverzuim bij de RET - de Rotterdamse GVB - ook toegenomen. In Rotterdam zijn er daardoor minder metroritten.

Brandweer

Ook bij de Amsterdamse brandweer is er veel personeel dat uitvalt. Brandweercommandant Tijs van Lieshout trok aan de bel, omdat er door corona een tekort aan brandweerlieden zou ontstaan. 10 januari was het verzuim bij de brandweer 17 procent. De situatie is maar met een halve procent verbeterd. "Het is nog steeds een puzzel om alles rond te krijgen. Het lukt ons meestal nog net", laat de brandweer weten.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]