Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ-talent Yusuf Barasi tekent bij tot 2025

20 januari 2022, 17.32 uur · Aangepast 20 januari 2022, 17.44 uur · Door Thomas Brood

Yusuf Barasi heeft zijn contract bij AZ verlengd tot 2025 en sluit per direct aan bij de A-selectie. De 18-jarige aanvaller zette vandaag zijn handtekening onder een nieuw contract.

Yusuf Barasi in actie tegen Sparta Rotterdam - Pro Shots / Jasper Ruhe

"Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik heb veel minuten gemaakt bij Jong AZ en ben steeds meer gewend geraakt aan het niveau. Nu wil ik doorpakken: zoveel mogelijk spelen, belangrijk zijn voor het team en laten zien wie ik ben. Dat in zowel Jong AZ als met speelminuten in het eerste team", aldus Barasi.

Quote

"Dit is een jongensdroom die uitkomt"

AZ-aanvaller Yusuf barasi

Directeur voetbalzaken Max Huiberts:  "Hij laat al langer zien een talentvolle jongen te zijn die niet alleen afhankelijk is van zijn medespelers. Hij kan zelf kansen creëren, is snel en technisch vaardig. Dat zijn goede eigenschappen voor een aanvaller", laat Huiberts weten op de site van AZ.

De in Alkmaar geboren Barasi is sinds 2014 actief in de jeugdopleiding van AZ. Op 13 januari maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens Jong AZ - TOP Oss. Dit seizoen speelde hij veelal bij Jong AZ en viel hij een aantal keren in bij AZ.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]