Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Mogelijk opnieuw wijzigingen in opstelling FC Volendam tegen angstgegner MVV

20 januari 2022, 16.50 uur · Aangepast 20 januari 2022, 19.17 uur · Door Stef Swagers

Voor FC Volendam stond er geen bekerwedstrijd op het programma deze week, dus de focus kon volledig op het competitieduel met MVV Maastricht van morgen. In de laatste acht jaar wonnen de Noord-Hollanders slechts één keer in Zuid-Limburg. "MVV is altijd een lastige tegenstander voor Volendam", zegt trainer Wim Jonk tegen NH Sport.

FC Volendam-trainer Wim Jonk - Pro Shots / Thomas Bakker

In oktober werd FC Volendam al uitgeschakeld door FC Emmen in de KNVB-beker. Jonk baalt ervan dat hij het toernooi nu op televisie moet volgen. "Het is ontzettend jammer dat we niet meer in de beker zitten. Dat vind ik gewoon een mooie competitie, dus daar wil je zo ver mogelijk in komen. Ik houd ervan om alles proberen te winnen."

Vorig seizoen was PSV te sterk in de achtste finales. "Het is een prachtig podium voor de spelers en voor de club. Die wedstrijd tegen PSV van vorig jaar heeft iedereen het over gehad
We verloren weliswaar, maar we hebben toen een uitstekend figuur geslagen."

Wijzigingen in de opstelling

De koploper van de eerste divisie kan zodoende volledig toeleven naar de uitwedstrijd tegen MVV. Vorige week tegen NAC Breda (0-0) voerde Jonk vier wijzigingen door. Ook morgen lijkt hij niet vast te houden aan dezelfde elf spelers. "Niet vier, maar het kan wel zijn dat er één of twee anders zijn. Dat gaan we morgen zien. Het zijn ieder geval keuzes om zeker in het begin van de wedstrijd ons voordeel te halen. Dan zien we daarna wel hoe de wedstrijd zich ontwikkelt."

Quote

"Dat zegt genoeg. MVV is altijd een lastige tegenstander voor Volendam. Maar dat is de historie, je kijkt altijd naar het nu"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Van de laatste zeven wedstrijden in Maastricht won FC Volendam er slechts één. Dat is ook alweer ruim vijf jaar geleden. "Dat zegt genoeg", vindt Jonk. "MVV is altijd een lastige tegenstander voor Volendam. Maar dat is de historie, je kijkt altijd naar het nu. We moeten ons positiespel goed op orde hebben. Als dat het geval is, zullen we ook morgenavond kansen krijgen tegen MVV." Eerder dit seizoen werd er in het vissersdorp ruim gewonnen van de nummer veertien op de ranglijst: 5-0.

De rit naar Maastricht is voor FC Volendam ruim 2,5 uur reizen. Toch vertrekt Het Nieuwe Oranje morgenmiddag pas naar het zuiden. "Dat zijn de spelers wel gewend. Ik neem een goed boek mee en we praten met elkaar lekker over voetbal. Dan is de tijd zo om hoor", lacht Jonk.

Drie afwezigen

Tegen MVV kan Jonk nog niet beschikken over Dean James, Derry John Murkin en Brian Plat. Met Plat gaat het wel de goede kant op. De centrale verdediger, die vorige week werd vervangen door debutant Benaissa Benamar, traint inmiddels weer op het veld. Een coronagolf blijft de Volendammers voorlopig bespaard, want alle spelers zijn negatief getest.

MVV Maastricht - FC Volendam begint morgenavond om 20.00 uur. NH Sport is er uiteraard live bij. De uitzending op NH Radio begint een uurtje eerder.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]