Ga naar Content
Haarlem

Hoe een groepje Zandvoortse bunkerliefhebbers de pers in het ootje nam

20 januari 2022, 20.32 uur
Door: Paul Tromp · Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Als ze hét hoogtepunt moeten noemen van de afgelopen 20 jaar, dan is het zeker de 1 aprilgrap van 2008. De leden van de Zandvoortse Bunkerploeg moeten er tot op de dag van vandaag nog steeds om lachen. Helaas houdt de club van bunkerliefhebbers het deze maand definitief voor gezien en daarom blikken we nog één keer terug op die geslaagde grap, samen met oprichter Engel Scholtenlo. 

Engel kent de weg door de duinen rond Zandvoort inmiddels als geen ander. Over alle bunkers die hij ziet, heeft hij een verhaal te vertellen. "Dat is nu de brandweerbunker en die daar, daar gingen de soldaten naar het toilet."

Alle informatie en documenten die hij heeft verzameld de afgelopen jaren, heeft hij overgedragen aan historische vereniging 'Genootschap Oud-Zandvoort'. "Toch zonde, als het anders allemaal voor niks zou zijn geweest." Gezondheidsproblemen dwingen hem te stoppen met de bunkerploeg, die nog bestond uit een paar leden. 

"Het was een supergrap" 

Dan staat hij stil, bovenop de bunker waar het op 1 april 2008 allemaal om draaide. Engel en zijn maten hadden zo'n goede grap bedacht, dat de pers, nationaal en internationaal, drie weken lang aan hun lippen hing. Burgemeester Niek Meijer, een archeologisch onderzoeksbureau, ze zaten allemaal in het complot. "Het was een supergrap", aldus Engel.

Nog één keer blikt Engel met ons terug, zoals je hieronder kunt zien: 

Terugblik: de geslaagde 1 aprilgrap in 2008 van de Zandvoortse Bunkerploeg - NH Nieuws

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie