Ga naar Content

Zaantheater officieel gewaarschuwd door deelname aan Theater Kapsalon

Het Zaantheater heeft een waarschuwing gekregen van de gemeente Zaanstad voor het laten doorgaan van de optredens van verschillende cabaretiers. Het theater deed mee aan de landelijke actie Theater Kapsalon waarbij er op het podium 'klanten' geknipt werden, terwijl andere 'wachtende klanten' in de zaal werden vermaakt.

Dolf Jansen trad op in de kapsalon van het Zaantheater - NH Nieuws

"De gemeente heeft zeker gebeld", vertelde directeur Angelique Finkers al op voorhand, "en benadrukt dat het een actie is die niet volgens overheidsbeleid is. Dat weten we. We hanteren het beleid met mondkapjes, met QR-code en iedereen is geplaceerd op 1,5 meter. Een actie is een actie, wij gaan door."

Tekst loopt door onder de foto.

Angelique Finkers, directeur Zaantheater - Foto: NH Nieuws

Naast de cabaretiers Dolf Jansen, Roué Verveer en Rayen Panday was ook Lenette van Dongen van de partij. "Veel mensen hebben behoefte aan een knipbeurt in het theater", grijnst ze. "We hebben grijze haren gekregen van niet meer mogen en een beetje verf erop zou een hele goede zaak zijn."

Niet meer uit te leggen

Het Zaantheater wil liever gisteren dan vandaag open - en dan legaal - maar snakt ook naar duidelijkheid op de langere termijn. Finkers: "We hebben tot nu toe erg het overheidsbeleid gevolgd. Nu zien we dat het niet meer goed uit te leggen is dat we gesloten moeten blijven. We willen laten zien dat cultuur erg belangrijk is, laten we die deuren weer openen."

Het theater heeft na vandaag dus een waarschuwing op zak. Een medewerker vertelt aan NH Nieuws dat er onherkenbare handhavers een kijkje hebben genomen in de zaal. De optredens van de cabaretiers zijn niet onderbroken en inmiddels afgelopen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]