Ga naar Content

Restaurant bouwt teststraat in de serre: "Wij willen deze ellende niet nog een keer"

Een coronatest doen, een kwartier wachten en dan meteen weer naar binnen kunnen om te dineren of te borrelen. Bij restaurant en café The Livingroom op Amsterdam IJburg moet dat straks kunnen. In de serre van het restaurant is een teststraat gebouwd en die gaat volgende week, of de coronamaatregelen voor de horeca worden verlengd of niet, hoe dan ook open. 

Foto:

"We zien lijdzaam hoe onze onderneming ten onder gaat. Wat niet alleen de onderneming maar ook het privéleven raakt, het is een schreeuw om hulp", zegt mede-eigenaar Amir Rouzbeh. "De staat belooft van alles, maar tot op het heden hebben we nog geen rooie cent gezien. Alles komt uit eigen zak."

De tests worden straks afgenomen door de medewerkers van het restaurant die een cursus hebben gevolgd bij een gecertificeerde afnemer van coronatesten. Als de horeca volgende week weer open mag wil Amir nog steeds testen voor toegang erin houden. "Wij willen dat straks ons personeel veilig kan werken en dat we deze ellende niet nog een keer meemaken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]