Ga naar Content

Telstar gaat voor bekerstunt tegen PSV: "Kans om geschiedenis te schrijven"

Telstar speelt morgen in de achtste finales van de KNVB-beker tegen de koploper van de eredivisie: PSV. In Eindhoven gaat het de ploeg van Andries Jonker voor een stunt. "In je loopbaan zijn er maar een paar momenten waarop je geschiedenis kan schrijven, en dit is zo'n moment."

Andries Jonker: "Kans om geschiedenis te schrijven met Telstar" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Ook voor Telstar is de beker inderdaad de kortste weg naar Europa", erkent Jonker gekscherend. "Natuurlijk is de selectie van PSV op papier heel veel beter dan die van ons. In de sport heb je altijd een kans. Twee jaar geleden maakten we het Ajax hier ook heel moeilijk in de slotfase. Dat had niemand verwacht. Daar moet je nu weer voor gaan"

"Voor sommige jongens is zelfs zonder publiek de ambiance uniek. Daar houd ik wel rekening mee"

Telstar Trainer Andries Jonker

Een tegenstander zoals PSV zal voor veel spelers van Telstar een unieke ervaring zijn. "Mijn spelers zijn enorm gedreven om hier bij te zijn. Nog meer dan anders", vertelt Jonker over de mentaliteit binnen de selectie. "Voor sommige jongens is zelfs zonder publiek de ambiance uniek. Die hebben zoiets nog nooit gezien of meegemaakt. Daar houd ik wel rekening mee."

Tekst gaat verder onder de video

Andries Jonker: "Nog meer dan anders willen spelers hier bij zijn" - NH Sport/Frank van der Meijden

Ziekenboeg

De ziekenboeg van Telstar is de afgelopen weken aardig vol geraakt. Jonker kan daarom morgen ondere andere geen beroep doen op de geblesseerden Yaël Liesdek, Redouan Taha, Niels van Wetten, Anwar Bensabouh en Marouan El Ouardani. Ook Anthony Berenstein is voorlopig niet inzetbaar. De verdediger kampt met trombose in zijn been. Jonker kan wel al beschikken over de van Ajax gehuurde Giovanni. 

Als we niet geloven in een stunt, dan kunnen we er net zo goed niet heen gaan"

Telstar-aanvoerder Glynor Plet

Geen zenuwen meer

Telstar-aanvoerder Glynor Plet kijkt uit naar de ontmoeting in Eindhoven, maar de routine is allesbehalve nerveus. "Het is al lange tijd geleden dat zenuwachtig was voor een wedstrijd", vertelt de 36-jarige Plet. "Natuurlijk is het een mooie pot. Als we niet geloven in een stunt, dan kunnen we er net zo goed niet heen gaan."

De wedstrijd tussen PSV en Telstar is morgenavond live te volgen op NH Radio. De uitzending begint om 18.30 uur. De aftrap in Eindhoven is om 18.45 uur. 

Glynor Plet wordt niet meer zenuwachtig voor grote tegenstanders zoals PSV - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]