Ga naar Content

Sprookje Tallon Griekspoor eindigt in tweede ronde Australian Open

De zegereeks van Tallon Griekspoor is ten einde. Na 29 (!) opeenvolgende overwinningen verloor de tennisser vanochtend in de tweede ronde van de Australian Open in vijf sets van Pablo Carreno Busta.

Foto: Pro Shots / Panoramic

De in Melbourne als negentiende geplaatste Spanjaard bleek met 6-3, 6-7, 7-6, 3-6 en 6-4 te sterk. Griekspoor bleek gedurende de partij niet helemaal fit. Zijn schouder hinderde hem bij zijn opslag en de Noord-Hollander moest zich aan zijn bovenbeen laten verzorgen.

De verliespartij was zijn eerste sinds september vorig jaar. Door de zegereeks stormde hij de afgelopen maanden de top-100 van de wereldranglijst binnen. Bij zijn entree in Melbourne stond hij op nummer 62. Zijn opponent Carreno bezet de 21e plaats.

In de eerste ronde had Griekspoor gewonnen van Fabio Fognini. Begin februari komt Griekspoor in Rotterdam Ahoy in actie op het ABN Amro-toernooi waarvoor hij een wildcard heeft ontvangen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]