Ga naar Content

Cees Glas haalde Tarik Tissoudali naar Telstar, maar blijft bescheiden

Marokko speelt vanavond in de Afrika-Cup tegen Gabon. Wellicht komt oud-Telstar speler Tarik Tissoudali weer in actie. Vorige week maakte Tissoudali zijn debuut voor Marokko. Telstar-scout Cees Glas zorgde er zeven jaar geleden voor dat de Amsterdammer het betaalde voetbal in ging.

Cees Glas ontdekte Tarik Tissoudali maar blijft bescheiden - NH Nieuws

"Of ik de ontdekker ben van Tarik Tissoudali? Nee, helemaal niet!", reageert Glas bescheiden. Na wat doorvragen is Glas toch ook wel stiekem een beetje trots op zijn ontdekking. 

Cees Glas kreeg in 2014 een tip om te gaan kijken naar Tarik Tissoudali. De toen 21-jarige voetballer speelde toen voor de amateurs van Sparta Nijkerk. "Ik ben gaan kijken, heb hem goed bevonden en hem naar Telstar gehaald", klinkt het simpele commentaar van Glas.

Marcel Keizer akkoord, maar vertrok een dag later

Trainer van Telstar was toen Marcel Keizer. Hij liet zich overtuigen door Glas, maar een dag later werd bekend dat Keizer naar Cambuur Leeuwarden vertrok. Glas maakte met Keizer een gentlemen's agreement.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]