Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Buurt kritisch op krakers in Amsterdam-Zuid: "Helpt niet tegen de woningnood"

16 januari 2022, 22.00 uur · Aangepast 16 januari 2022, 22.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bewoners van de Amsterdamse Vondelparkbuurt vinden het niet terecht dat het pand aan de Waldeck Pyrmontlaan dit weekend gekraakt werd. Volgens hen kon de eigenaar nog niet beginnen door  met verbouwen en staat het huis daarom leeg.

Meerdere bewoners vertellen dat hij een zwembad wil maken. "Daar hebben wij wel moeite mee'', zegt een buurvrouw die een paar deuren verderop woont. ''Wij worden waarschijnlijk straks de dupe van verzakkingen en dergelijke. Dit is niet te doen zonder dat een ander pand daar last van heeft.''

Quote

"Op dit moment moet hij eerst de procedures met de buren afwachten"

bewoner vondelparkbuurt

Hoewel daar dus kritiek op is, vinden veel buren niet dat het gekraakt moest worden. "Ik denk niet dat het heel veel helpt tegen de woningnood. Dus ik hoop dat ze het pand heel laten voor de eigenaar", zegt een andere buurtbewoner. Volgens haar had de eigenaar al lang willen beginnen met verbouwen. "Op dit moment moet hij eerst de procedures met de buren afwachten."

Ze vindt het naar voor de Mobiele Eenheid, die vanavond het pand kwam ontruimen. "Want die lopen volgens mij de hele dag al van demonstratie naar demonstratie te rennen. Dus ik hoop echt dat die mannen zo naar huis kunnen."

Geen water en elektra

Eerder vandaag vertelden buren ook al dat er geen water en geen elektra in het pand was. ''Hoe ze daar willen wonen weet ik niet'."

Eerder vandaag in de Vondelparkbuurt. - NH Nieuws

De krakers wilden vanochtend niet voor de camera reageren en wilden ook niet dat er binnen gefilmd werd. De eigenaar liep ook in de straat tijdens de ontruiming, maar hij wilde ook niet voor camera reageren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]