Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Jongen van 16 jaar doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost

16 januari 2022, 19.44 uur · Aangepast 16 januari 2022, 22.06 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Een 16-jarige jongen is om 19.10 uur om het leven gekomen bij een schot in een woning aan de Sinderenstraat in Zuidoost. 

Meerdere ambulances, een mobiel medisch traumateam en brandweerwagens werden gealarmeerd. Ook de politie was massaal aanwezig. Het bleef lange tijd onduidelijk er aan de hand was, omdat de politie de  nabestaanden eerst wilde informeren.

De politie laat weten dat hulpverleners nog eerste hulp hebben verleend, maar dat hij ter plaatse is komen te overlijden. De politie kan verder nog niet veel zeggen over de schietpartij. "Er is nog heel veel onduidelijk", zegt een politiewoordvoerder.

De recherche is een onderzoek gestart. Volgens Het Parool wordt er rekening met verschillende scenario's gehouden, waaronder het scenario dat er in de woning met een vuurwapen gespeeld is. 

"Ik zag zeker twaalf politiewagens", vertelde  een bewoner van een flat in de buurt. "Ook stonden er politiewagens bij de snelweg te posten."

Op zijn beelden is te zien dat ook de zogenoemde calamiteitencontainer van de politie is opgeroepen. Spullen uit die container worden gebruikt om incidenten af te schermen voor het publiek. Dat gebeurde ook al snel.

De politie kan verder nog niet veel zeggen over de schietpartij. "Er is nog heel veel onduidelijk", zegt een politiewoordvoerder.

Van Oosten

Later meer.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]