Ga naar Content
Amsterdam

Mobiele Eenheid ontruimt gekraakt pand in Vondelparkbuurt

16 januari 2022, 17.41 uur · Aangepast 16 januari 2022, 19.24 uur
Door: AT5/NH Amsterdam · Foto:

De Mobiele Eenheid van de politie heeft vanavond het gekraakte pand aan de Waldeck Pyrmontlaan in Zuid ontruimd. De ontruiming begon rond 17.30 uur en duurde bijna twee uur. Er zijn meerdere krakers opgepakt. 

Rond 17.50 uur gaf de politie aan dat de laatste waarschuwing gegeven was. "Aan de mensen nu aanwezig in het pand, op basis van het kraakverbod zullen wij het pand betreden en ontruimen. Ik vorder dat u het pand daadwerkelijk verlaat."

De krakers trokken zich daar niets van aan. Daarna was een speciale afdeling van de ME bezig met het openen van de deur. Om 18.00 uur ging de Aanhoudingseenheid naar binnen om de krakers op te pakken. 

De ontruiming was rechtstreeks te zien. Mocht de video hieronder niet werken, klik dan hier.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie liet weten dat het gaat om een ontruiming op last van de officier van justitie. "De reden is dat ze gisteravond zijn betrapt op heterdaad. Er is geen sprake van huisrecht voor de krakers. Ook is er aangifte gedaan door de eigenaar."

De Mobiele Eenheid was eerder vandaag al in de stad aanwezig vanwege het grote coronaprotest op en rond het Museumplein. Die demonstratie verliep rustig.

Lees ook