Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Schaatsers Dai Dai N'tab en Merel Conijn mogen toch naar Peking

16 januari 2022, 15.30 uur · Door Milton Pus

Dai Dai N'tab en Merel Conijn mogen toch naar de Olympische Winterspelen in Peking. De Noord-Hollandse schaatsers zijn door de KNSB aangewezen als  reserves. Naast N'tab en Conijn reizen Melissa Wijfje en Beau Snellink af naar China om eventuele blessure- of coronagevallen op te kunnen vangen. 

Merel Conijn en Dai Dai N'tab grepen allebei naast een ticket voor Peking, maar gaan nu toch mee als reserve - NH Nieuws/Pro Shots

Volgens de regels van het IOC (Olympisch Comité) mogen de meegereisde reserves tot 4 februari als vervanger worden ingezet bij de vrouwen en tot 5 februari bij de mannen. Als hierna een schaatser afvalt, moet een vervanger binnen de huidige achttien worden aangewezen. 

"Wij willen in deze ingewikkelde tijden optimaal voorbereid zijn om adequaat te kunnen inspelen op eventuele tegenslag binnen de selectie", zegt technisch directeur Remy de Wit, die daarmee niet alleen doelt op mogelijke blessures maar ook een eventuele coronabesmetting. "Als om wat voor reden ook een van onze achttien schaatsers moet afhaken, moeten we de beste denkbare vervang(st)er klaar hebben staan."

Quote

"Als om wat voor reden ook een van onze achttien schaatsers moet afhaken, moeten we de beste denkbare vervang(st)er klaar hebben staan"

technisch directeur remy de wit

Coronaprotocol

Om mee te mogen reizen naar Peking moeten de vervangers vanaf 21 januari deelnemen aan het coronaprotocol van NOC*NSF. Vijf dagen later vliegen de schaatsers, inclusief reserves naar China. 

Merel Conijn greep op zure wijze naast een Olympisch ticket. De Edamse kwam uiteindelijk 0,01 seconde tekort voor deelname aan de Winterspelen. N'tab werd gepasseerd door de KNSB. Hij werd tweede op de 500 meter bij het OKT, maar de schaatsbond wees Sven Kramer en Marcel Bosker aan voor de ploegenachtervolging. Hierdoor viste de Amsterdammer alsnog achter het net.  

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]