Ga naar Content

G-voetbalteam Bloemendaal zoekt met spoed versterking: 'Complete verdediging en keeper'

De voetballers van het G-team van voetbalclub BVC Bloemendaal hopen op heel wat wintertransfers naar hun club. Als er niet snel spelers, een keeper én een begeleider worden aangetrokken, kunnen ze niet aan de competitie tijdens het voorjaar meedoen. Vorig jaar moesten ze vanwege dezelfde reden ook al veel wedstrijden missen. 

De G1 van BVC Bloemendaal is hard op zoek naar versterking - NH Nieuws

Natuurlijk, corona zorgde er ook voor dat er weinig wedstrijden konden worden gespeeld. Maar toen er afgelopen jaar nog wél gespeeld mocht worden, was het simpelweg niet mogelijk voor de G1. "We hadden in maart 2020 nog 13 spelers, maar er zijn door corona spelers afgehaakt en er is iemand bijvoorbeeld verhuisd", aldus Arjan Hooiveld, begeleider van het team. In de G1 spelen voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking.

De overgebleven jongens trainen nu alleen maar en ze vrezen dat ze heel 2022 geen wedstrijd meer zullen spelen. Ook als de coronamaatregelen het wél toelaten. Ook dit weekend zijn ze op hun eigen 'G-Arena', zoals ze hun veld noemen, te vinden.

"Ik voetbal om wedstrijden te spelen en niet alleen maar partijtjes op de trainingen"

René Smits, voetballer bij het G-team

Tijdens de competitie spelen ze 8 tegen 8. Het verwarrende is dat er 9 spelers op het trainingsveld staan, dus dan zou er toch geen probleem moeten zijn. Dat ligt toch anders, zo legt Hooiveld uit. "We hebben bijvoorbeeld één speler die elke wedstrijd met een epileptische aanval op de grond valt. Dat duurt tien minuten en dat is natuurlijk heel vervelend voor hem. Maar we hebben dan wel altijd een vervanger nodig en die is er nu niet." Om een volwaardige wedstrijd te kunnen spelen, heeft het team een volle reservebank nodig. Ook om de gaten te vullen als spelers geblesseerd raken of om andere redenen afwezig zijn.

Frustrerend 

Maar die spelers aantrekken, dat blijkt in de praktijk ontzettend moeilijk te zijn. Het is frustrerend voor de voetballers binnen het team, zo blijkt. "Ik voetbal om wedstrijden te spelen en niet alleen maar partijtjes op de trainingen", aldus René Smits, die al 10 jaar in het team voetbalt. Hij staat nu noodgedwongen tussen de doelpalen. "We zoeken ook een keeper. Ik vind keepen wel leuk, maar ik voetbal ook graag. Ook zoeken we nog een aantal verdedigers."

De voetballers van BVC Bloemendaal G1 in betere tijden - Foto: Arjan Hooiveld

Aanvaller Giorno Eelst schiet de ene na de andere bal straks in de hoek van het doel. Dat hoopt hij straks, als de coronamaatregelen het toelaten, eindelijk tegen een andere club te doen. "Ik hoop dat er veel nieuwe spelers komen. Dan kunnen we aan de competitie meedoen en later in het seizoen toernooien spelen." De afgelopen jaren hebben ze nog wel eens met 6 of 7 voetballers een wedstrijd moeten voetballen. "Je verliest wedstrijd na wedstrijd, dan moet je wel stoppen. Je kropt die frustraties alleen maar op, dat gaat echt niet."

Giorno hoopt dat de nieuwe spelers zich snel zullen aanmelden. "We zijn echt een vriendenteam, het is gewoon heel gezellig. Iedereen maakt wel eens fouten en daar leren we dan van." Als alles mogelijk zou zijn, dan zou hij wel weten wie hij naar BVC Bloemendaal zou halen. "Messi en Tadic." 

Ook begeleiders gezocht

Begeleider Arjan Hooiveld benadrukt dat er ook in het begeleidingsteam van de G1 vacatures openstaan. "Iemand die het leuk vindt om eens in de twee weken mee te voetballen tijdens de training op donderdagavond en de jongens te coachen op zaterdag. Dat zou helemaal top zijn."

Plezier staat voorop. Winnen is mooi, maar dat hoeft niet alleen door het scoren van doelpunten. "Een aantal jongens halen we echt uit hun isolement. Er was een keer een jongen met autisme, die weinig vrienden had. Door hier te komen voetballen, kwam hij helemaal tot bloei. Dat is één van de mooiste dingen die ik tot nu toe heb meegemaakt", aldus Hooiveld.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]