Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Meerdere Gooise horecaondernemers openen uit protest de deuren

15 januari 2022, 11.23 uur · Aangepast 15 januari 2022, 14.10 uur · Door Daan Visser

Meerdere horecaondernemers in 't Gooi openen vandaag uit protest hun deuren. Ze zijn het er niet mee eens dat er voor hen geen versoepelingen inzitten. De gemeenten in de regio gaan er verschillend mee om. 

Gooise horecaondernemers laten hun ongenoegen horen - Daan Visser

Gooise Meren

In Gooise Meren was het restaurant Zorba de Griek die als eerste aangaf de deuren te openen. Tussen 17:00 en 22:00 is het restaurant open voor diner om een signaal af te geven. Ook hoopte ze dat andere ondernemers het voorbeeld zouden volgen. In de uitzending van NH Gooi Zaterdag laat eigenaresse Jianna Manolus weten dat dit ook gaat gebeuren. Zo opent onder anderen d'Oude Brink 's avonds haar deuren en zijn Brasserie 'Njoyz en Proeflokaal Bregje 's middags al open. 

Volgens Jianna heeft de gemeente hier toestemming voor gegeven, maar een woordvoerder van de gemeente zelf ontkent dit. "We zullen gewoon handhaven, maar we zullen niet gelijk de deuren sluiten. We handhaven zoals we dat altijd hebben gedaan." 

Hilversum

In Hilversum openen een aantal horecazaken 's middags de deuren tot 17:00. Het gaat om tien tot vijftien ondernemers, waaronder Taberna Samen, The Chocolate Company, Café Burger, 't Zusje, de Koffiebranderij, Paisan en de Barbier. Ciske Epema van de Barbier uit vlak voor het openen van zijn deur zijn ongenoegen. "Het is bizar dat mensen weer kunnen winkelen en wij dicht moeten blijven." In tegenstelling tot Gooise Meren gedoogt de gemeente Hilversum de protestactie wel. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]