Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Betaald voetbalclubs luiden noodklok over lege stadions: "We willen gehoord worden"

14 januari 2022, 20.59 uur · Door Stef Swagers

Betaald voetbalclubs dringen erop aan dat er snel weer supporters welkom moeten zijn in voetbalstadions. De Eredivisie CV en de eerste divisie willen over twee weken demonstratief toeschouwers toelaten. Op de coronapersconferentie werd vanavond duidelijk dat professionele sportwedstrijden het nog altijd zonder publiek moeten doen.

Het stadion van FC Volendam voorafgaand aan de wedstrijd - Pro Shots / Toon Dompeling

"We kunnen niet langer zonder publiek spelen", staat in het statement. "Vorig seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan 100 miljoen euro voor de sector. Het tempo van de besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap."

Quote

"Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren"

Statement Eredivisie CV en eerste divisie

"Het betaald voetbal wil gehoord worden. Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is er uit. Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan."

Amateursport weer mogelijk

Voor de amateursport was er wel goed nieuws. Vanaf morgen mag er weer bij de club gesport worden, zowel buiten als binnen. Onderlinge wedstrijden binnen clubs zijn toegestaan. Voor binnensporten is wel een coronatoegangsbewijs verplicht. De tijdslimiet van 17.00 uur is niet meer van kracht.

De KNVB gaat kijken naar de mogelijkheden om de amateurcompetities te hervatten. Na het volgende weegmoment van het kabinet, dat is op dinsdag 25 januari, komt de voetbalbond daar op terug.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]