Ga naar Content

Haarlems theater voert actie voor cultuursector: 'Houden het niet lang meer vol'

Theater De Liefde in Haarlem voert vandaag actie voor heropening van de culturele sector. Voor de deur van het theater zal het nummer Open van The Scene gespeeld worden. Het is een reactie op de uitgelekte nieuwe coronamaatregelen waarin duidelijk is geworden dat de cultuursector dicht blijft de komende tijd. "Het is een teleurstelling, we kunnen er niets anders van maken", zegt Simone Lensink van het theater. 

Mensen lopen theater De Liefde in voor optreden Theo Maassen - Foto: Kimberley Luske

Volgens Simone vallen de nieuwe regels gewoon niet uit te leggen. "Je mag wel op afspraak naar een winkel, maar het kan niet in het theater. Het is een rare afweging die wordt gemaakt." Volgens Lensink is er bij het kabinet weinig liefde voor kunst en cultuur. "Dat was bij het vorige kabinet ook al zo."

Geen steun

Omdat het theater nog maar in september geopend is, krijgt het geen steun van de overheid. "We hebben drie maanden goed kunnen draaien met de coronaregels. Nu gaan alle vaste lasten door en krijgen we geen steun. We houden het niet lang meer vol", vertelt ze.

Vandaag zullen onder meer zangeres Mylou Frencken en sessiemuzikant Mees van Haren om 16.00 uur Open van The Scene spelen. "We doen dit voor het publiek. Men snakt naar een avondje lachen en muziek. Het is buiten, want open mag niet, maar we willen natuurlijk wel van ons laten horen vandaag." 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]