Ga naar Content

Gemeente Hoorn maakt statement: "Horeca mag morgen open tot 20.00 uur"

De gemeente Hoorn heeft besloten om morgen niet te handhaven als horecaondernemers besluiten de deuren te openen. Met dit statement wil de gemeente laten zien de horecaondernemers te ondersteunen, die schreeuwen om weer open te gaan. "Deze actie geldt enkel voor morgen."

Foto: Adobe Stock

Eerder werd al aangekondigd dat de verwachting is dat niet-essentiële winkels morgen de deuren mogen openen. De horeca, culturele en recreatieve sectoren vallen volgens Haagse bronnen opnieuw buiten de boot en moeten de deuren dichthouden.

Bij veel horecaondernemers is de maat vol en pikken ze het niet langer dat zij steeds de dupe zijn. "Het is een grote aanfluiting", vertelde  een geïrriteerde Perry Meinem eerder aan NH Nieuws/WEEFF, die eigenaar is van Eetcafé d'Ontmoeting in De Goorn. 

Grote zorgen

Gisteravond gaf burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg tijdens een vergadering met het Veiligheidsberaad al aan een lans te breken voor deze sectoren. De burgemeester maakt zich grote zorgen, omdat hij verwacht dat deze sectoren niet worden meegenomen in de aankomende versoepelingen. Met het statement voegt de burgemeester daad bij het woord. 

"Morgen is het voor horecaondernemers toegestaan om tot 20.00 uur open te blijven", vertelt woordvoerder Marieke van Leeuwen van Hoorn. "Ik ga ervan uit dat andere gemeentes dit ook gaan doen, maar welke dat precies zijn weet ik niet. Met het statement willen wij Horeca Nederland steunen en daarom zullen wij niet handhaven." De woordvoerder vermeld echter wel dat het alleen voor morgen geldt.

Verrast

Frank Wisse van Horeca NL Hoorn reageert verrast op de actie van de gemeente. "Het statement kwam als een goede verrassing. Wel laat, maar beter iets dan niets." Wisse verwacht dat het zal zorgen voor een kettingreactie. "Het is een teken dat ze toch een soort van achter ons gaan staan."

Veiligheidsregio steunt ondernemers

Na de persconferentie komt Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord met een officieel bericht naar buiten. Vanmiddag om 14.00 uur gingen de zestien burgemeesters met elkaar in gesprek over de horeca, culturele en recreatieve sector. De verwachting is dat alle zestien akkoord zijn gegaan om de horecaondernemers te steunen. Morgen zal dan in de hele veiligheidsregio Noord-Holland-Noord niet gehandhaafd worden, indien de horeca besluit de deuren te openen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]