Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Restaurant Zorba de Griek uit protest zaterdagavond open

14 januari 2022, 11.15 uur · Aangepast 14 januari 2022, 11.35 uur · Door Daan Visser

Het restaurant Zorba de Griek in Bussum gaat uit protest tegen het uitblijven van versoepelingen voor de horeca toch open. Zaterdagavond van 17.00 uur tot 22.00 uur is het restaurant, tegen de maatregelen in, open voor diner. 

Grieks restaurant Zorba - Google Streetview

Donderdag lekte er al versoepelingen uit, maar de horeca blijft nog dicht. Dit is tegen het zere been van de eigenaar Jianna Manolas die op Facebook laat weten het er niet mee eens te zijn. Zo schrijft ze dat ze hun 'eigen plan trekken' en op deze manier 'in opstand komen'. In de reacties stromen de steunbetuigingen en reserveringen binnen. 

"De horeca is al twee jaar lang de dupe", zegt Manolas. "We lopen op ons tandvlees en we kunnen niet meer." Het protest blijft eenmalig en er wordt wel aan de anderhalve meter gehouden. "Het moet wel verantwoord blijven." Reserveren is daarom nu niet niet meer mogelijk. Wel hoopt ze dat andere ondernemers in Bussum haar voorbeeld zullen volgen. 

Ook de stilte vanuit het gemeentehuis valt Manolas tegen. Waar burgemeesters in omliggende dorpen en steden laten weten dat de lockdown niet houdbaar is, heeft ze niets gehoord van de burgemeester van Gooise Meren. "Dat is erg jammer, want zo komen wel regelmatig koffie drinken en zeggen dan dat het zo erg voor ons is."

Een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren laten weten de persconferentie af te wachten en te zullen handhaven op de maatregelen die vanaf dat moment gelden. 

Opstand !! Deze zaterdag maken wij een statement op deze belachelijke versoepelingen !!! Wij gaan open van 17.00-22.00 tell all your friends ! We are Zorba and we want to stay ZORBA ❤️ see you Saturday 💙

Posted by Zorba de Griek on Thursday, January 13, 2022

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]