Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Weerstand tegen coronamaatregelen groeit: volg hier de laatste ontwikkelingen

14 januari 2022, 09.50 uur · Aangepast 15 januari 2022, 09.10 uur
Door Redactie · Foto: Haarlem105 / Erwin B. Bartman

Met de eerste corona-persconferentie van het nieuwe kabinet voor de deur, groeien de maatschappelijke onrust en burgerlijke ongehoorzaamheid. Hoewel de huidige maatregelen naar verwachting worden versoepeld, blijft het gebrek aan perspectief voor veel branches nijpend. In dit liveblog houdt NH Nieuws je op de hoogte van ontwikkelingen rond de (verwachte) coronamaatregelen. 

15 januari 2022, 09.10 uur

Liveblog gesloten

Dit liveblog is gesloten, dank voor het volgen! 

14 januari 2022, 22.25 uur

Cultuursector reageert op persconferentie

De deuren van musea, poppodia, theaters en bioscopen blijven zeker nog tot 25 januari gesloten, bleek vanavond tijdens de coronapersconferentie. Culturele instellingen in de regio Alkmaar reageren onthutst: "Wij stapelen maatregel op maatregel en toch zou het de komende weken veiliger zijn om weer te winkelen?!"

14 januari 2022, 21.05 uur

Betaald voetbalclubs luiden noodklok over lege stadions

Betaald voetbalclubs dringen erop aan dat er snel weer supporters welkom moeten zijn in voetbalstadions. De Eredivisie CV en de eerste divisie willen over twee weken demonstratief toeschouwers toelaten. Op de coronapersconferentie werd vanavond duidelijk dat professionele sportwedstrijden het nog altijd zonder publiek moeten doen.

14 januari 2022, 20.04 uur

Burgemeesters reageren op persconferentie

De 16 burgemeesters uit West-Friesland, regio Alkmaar en de Noordkop, die deze week een brandbrief stuurden naar het kabinet, hoopten op meer versoepelingen. Dat laten ze weten in een gezamenlijke reactie op de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. "We willen een snelle heroverweging", aldus de burgemeesters

14 januari 2022, 17.29 uur

Gemeente Hoorn maakt statement: 'Horeca mag morgen open tot 20.00 uur'

De gemeente Hoorn heeft besloten om morgen niet te handhaven als horecaondernemers besluiten de deuren te openen. Met dit statement wil de gemeente laten zien de horecaondernemers te ondersteunen, die schreeuwen om weer open te gaan. "Deze actie geldt enkel voor morgen."