Ga naar Content
Noord-Holland

Weerstand tegen coronamaatregelen groeit: volg hier de laatste ontwikkelingen

14 januari 2022, 09.50 uur · Aangepast 15 januari 2022, 09.10 uur
Door: Redactie · Foto: Haarlem105 / Erwin B. Bartman

Met de eerste corona-persconferentie van het nieuwe kabinet voor de deur, groeien de maatschappelijke onrust en burgerlijke ongehoorzaamheid. Hoewel de huidige maatregelen naar verwachting worden versoepeld, blijft het gebrek aan perspectief voor veel branches nijpend. In dit liveblog houdt NH Nieuws je op de hoogte van ontwikkelingen rond de (verwachte) coronamaatregelen. 

15 januari 2022, 09.10 uur

Liveblog gesloten

Dit liveblog is gesloten, dank voor het volgen! 

14 januari 2022, 22.25 uur

Cultuursector reageert op persconferentie

De deuren van musea, poppodia, theaters en bioscopen blijven zeker nog tot 25 januari gesloten, bleek vanavond tijdens de coronapersconferentie. Culturele instellingen in de regio Alkmaar reageren onthutst: "Wij stapelen maatregel op maatregel en toch zou het de komende weken veiliger zijn om weer te winkelen?!"

14 januari 2022, 21.05 uur

Betaald voetbalclubs luiden noodklok over lege stadions

Betaald voetbalclubs dringen erop aan dat er snel weer supporters welkom moeten zijn in voetbalstadions. De Eredivisie CV en de eerste divisie willen over twee weken demonstratief toeschouwers toelaten. Op de coronapersconferentie werd vanavond duidelijk dat professionele sportwedstrijden het nog altijd zonder publiek moeten doen.

14 januari 2022, 20.04 uur

Burgemeesters reageren op persconferentie

De 16 burgemeesters uit West-Friesland, regio Alkmaar en de Noordkop, die deze week een brandbrief stuurden naar het kabinet, hoopten op meer versoepelingen. Dat laten ze weten in een gezamenlijke reactie op de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. "We willen een snelle heroverweging", aldus de burgemeesters

14 januari 2022, 17.29 uur

Gemeente Hoorn maakt statement: 'Horeca mag morgen open tot 20.00 uur'

De gemeente Hoorn heeft besloten om morgen niet te handhaven als horecaondernemers besluiten de deuren te openen. Met dit statement wil de gemeente laten zien de horecaondernemers te ondersteunen, die schreeuwen om weer open te gaan. "Deze actie geldt enkel voor morgen."

14 januari 2022, 17.26 uur

Wethouder Haarlemmermeer vindt dat ook horeca en cultuursector veilig open kunnen

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

14 januari 2022, 17.24 uur

Haarlemse horeca morgen tussen twaalf en vijf 'open'

De Haarlemse horeca is het beu en wil uit actie morgen de deuren openen. Dat is een oproep die horeca-ondernemer Martijn Bevelander heeft gedaan. Nu de burgemeester heeft toegezegd tussen twaalf en vijf alleen te zullen waarschuwen, geven veel zaken gehoor aan die oproep. 

14 januari 2022, 16.55 uur

Dales over protestacties Velsen: “Als er excessen plaatsvinden, zal er gewoon gehandhaafd worden.”

Volgens RTV Seaport is er vandaag door burgemeester Frank Dales een gesprek geweest met ondernemers uit Velsen. In het gesprek lichtte Dales de te verwachten maatregelen toe die vanavond bekend zullen worden. Ook gaf hij de ondernemers een vooruitblik op hoe er de komende tijd gehandhaafd wordt tijdens eventuele protestacties in het weekend. 

Dales is het gesprek begonnen omdat er veel onrust bij (horeca)ondernemers, de sportsector en de culturele sector over de coronaregels is. Vooral ondernemers uit de horeca en cultuursector maken zich grote zorgen. De burgemeester toonde zijn begrip en steun voor de zware lasten die zij moeten dragen.

Maar Dales vraagt de deelnemende partijen ook dit weekend oog te hebben voor de veiligheid. Als iedereen zich aan de coronaregels houdt, dan, zegt de burgemeester, kunnen de consequenties beperkt blijven tot een waarschuwing. Dales: “Als er excessen plaatsvinden, zal er gewoon gehandhaafd worden.”