Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

NAC-uit, altijd lastig voor FC Volendam: "Veel strijd en dynamiek"

13 januari 2022, 13.42 uur · Aangepast 13 januari 2022, 15.04 uur · Door Stephan Brandhorst

NAC-uit, altijd lastig. Wie de geschiedenisboeken erop naslaat zal tot die conclusie komen wanneer FC Volendam op bezoek gaat in Breda. De koploper van de eerste divisie zal alle zeilen moeten bijzetten voor een goed resultaat, ondanks dat NAC op de negende plaats bivakkeert. 

NAC - FC Volendam in de play-offs - Pro Shots / Marcel van Dorst

Trainer Wim Jonk kan in het Rat Verlegh Stadion beschikken over de nieuwe aanwinst Benaissa Benamar. De centrale verdediger tekende donderdag zijn contract aan De Dijk en is speelgerechtigd. Mogelijk vormt hij samen met aanvoerder Damon Mirani het hart van het centrum. Josh Flint is ook een optie als Benamar op de bank begint. In dat geval zal John Hilton de linksbackpositie vervullen. "Als het aan mij ligt, kan ik spelen", aldus Benamar.

Tekst loopt door onder de video.

Benaissa Benamar kan tegen NAC Breda al spelen voor Volendam - NH Sport / Thomas Brood

Daarnaast heeft Jonk weer de beschikking over Boy Deul. De middenvelder is weer hersteld van corona en kan weer beginnen. Franco Antonucci, die vorige week overkwam van Feyenoord, kan tegen NAC starten. Dean James (corona) en Brian Plat (blessure) zijn afwezig in Breda.

NAC-uit

De laatste vijf ontmoetingen in Breda gingen allemaal verloren voor de Volendammers. De laatste keer was in de play-offs toen NAC met 4-1 te sterk was. Van de 29 wedstrijden die Volendam in Breda speelde, werden er slechts drie gewonnen. De laatste keer was in het seizoen 2015-2016 (1-4). Eerder dit seizoen won Volendam het thuisduel met NAC wel dankzij een fraaie treffer van Denso Kasius.

Tekst loopt door onder de video.

Wim Jonk over NAC-uit - NH Sport / Thomas Brood

De wedstrijd NAC Breda - FC Volendam is live te volgen op NH Radio. De wedstrijd begint om 20.00 uur, maar onze sport-uitzending  begint iets later vanwege persconferentie van vrijdagavond.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]