Start van hoofdcontent

BERGEN AAN ZEE

nl

Voortvluchtige verdachte liquidatie Bergen ontkwam aan justitie dankzij vals paspoort

13 januari 2022, 10.45 uur · Aangepast 13 januari 2022, 11.04 uur · Door Maaike Polder

Twee verdachten van betrokkenheid bij de poging ontvoering en uiteindelijke dood van de Colombiaan in Bergen aan Zee zijn nog spoorloos. Voor de mannen is een Europees Arrestatiebevel uitgegeven. Eén van hen werd in maart wel al aangehouden in Spanje, maar kon dankzij het tonen van een (zo bleek later) vals paspoort met andere naam ontkomen. 

YouTube Policía Nacional España

Dat zei de officier van justitie zojuist tijdens de zogenoemde regiezitting over de zaak. Daarin wordt besproken wat de stand is van het onderzoek en mogelijk een planning gemaakt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. 

Op dit moment zijn er negen verdachten die vandaag voor de rechter moeten verschijnen voor de wildwest-schietpartij in februari vorig jaar, bij de strandopgang in Bergen. De groep zou daar hebben afgesproken met het Colombiaanse slachtoffer voor een nep-cokedeal.

Hoofdverdachte Marius M. zou deze meeting hebben geinitieerd, omdat hij daags daarvoor door een die Colombiaan - en mogelijk de groep om hem heen - in Zandvoort was opgelicht met nepcoke en beroofd van zijn horloge. De mannen rondom M. zouden de 'ripper' hebben willen ontvoeren uit wraak. Twee van die groep zijn nog voortvluchtig.

In de zoektocht naar die verdachten is een woning in Den Haag doorzocht. Ook blijkt nu dat de politie één man bijna te pakken had. Hij zat namelijk in de auto die in Spanje in maart is stilgezet op de snelweg in de in provincie Málaga. Enes I. werd direct gearresteerd, maar de ander ontkwam door een vals paspoort te tonen. 

"Hij maakt regelmatig gebruik van valste documenten en reist onder verschillende namen", aldus de officier van justitie zojuist. Voor hem en de andere nog niet-gearresteerde verdachte is een Europees Arrestatiebevel uitgestuurd. 

Later meer over wat er vandaag is besproken over de zaak Bergen aan Zee. Bekijk hieronder een terugblik van die heftige dag aan de Noord-Hollandse kust:

In februari werd Bergen aan Zee opgeschrikt door een vuurgevecht tussen drugscriminelen - NH Nieuws

Heb je een tip over deze zaak? Mail dan naar [email protected].