Ga naar Content

Sven Botman in vergaande belangstelling van steenrijk Newcastle United

Sven Botman staat in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United. Zijn werkgever Lille heeft echter naar verluidt een eerste bod van maar liefst 35 miljoen geweigerd voor de voetballer uit Badhoevedorp.

Sven Botman bij Jong Oranje - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Newcastle United is sinds oktober in handen van een steenrijk investeringsfonds uit Saudi-Arabië. De ploeg uit het noorden van Engeland bevindt zich momenteel in degradatgevaar en wil zich daarom deze transferperiode extra gaan investeren.

Bod afgewezen

Voor de verdediging heeft Newcastle zodoende zijn oog laten vallen op Botman. De 22-jarige verdediger moet na Kieran Trippier de tweede aanwinst worden. Botmans werkgever Lille wil echter niets weten van een tussentijds vertrek en heeft daarom een eerste bod van 35 miljoen afgewezen. De Badhoevedorper heeft bovendien een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2025. 

Botman verruilde anderhalf jaar geleden Ajax voor Lille en werd in zijn eerste seizoen in Frankrijk gelijk verrassend landskampioen. In november 2020 werd Botman bovendien voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar tot een debuut bij Oranje kwam het tot op heden nog niet. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]