Ga naar Content

Basketballers Apollo in quarantaine, duel tegen Donar verloren verklaard

De basketbalwedstrijd tussen Apollo Amsterdam en het Groningse Donar zal vanavond geen doorgang vinden. Het duel dat gepland stond om 20.00 uur, is afgelast vanwege een coronabesmetting bij de Amsterdammers. Vanwege de regels van de BNXT League is het duel bovendien reglementair verloren verklaard in het nadeel van Apollo.

Sergio de Randamie van Apollo Amsterdam - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Afgelopen maandag testte een staflid van Apollo positief op corona. Omdat deze persoon een dag eerder tijdens het uitduel met BAL in contact was geweest met het hele team, heeft Apollo er voor gekozen om de richtlijnen van de GGD te volgen. Zodoende is de hele selectie en technische staf in quarantaine gegaan. 

Wedstrijd reglementair verloren

Volgens de protocollen van de BNXT League moeten wedstrijden gespeeld worden als er minimaal vijf spelers beschikbaar zijn. Amsterdam kan dus niet aan deze voorwaarde voldoen en het logische gevolg is dat de thuiswedstrijd tegen Donar vanavond daarom is afgelast. Bovendien betekent dit dat de wedstrijd reglementair de boeken in gaat als een verliespartij voor Apollo. 

Amsterdam staat op een zesde plaats in de BNXT League. De ploeg van coach Wierd Goedee heeft 23 punten gehaald uit zeventien duels. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]