Start van hoofdcontent

KOGGENLAND

nl

Koggenland reikt onderscheiding uit voor sporter en vrijwilliger van het jaar

12 januari 2022, 12.00 uur · Aangepast 12 januari 2022, 13.47 uur · Door Tom de Vos

De gemeente Koggenland heeft drie onderscheidingen uitgereikt aan haar inwoners. Baanwielrenner Yoeri Havik uit Avenhorn mag zich Sporter van het jaar 2021 noemen. Inwoonster Rina van Diepen uit de Hulk heeft de titel Vrijwilliger van het jaar te pakken. Daarnaast won Thijs Mul uit De Goorn de Aanmoedigingsprijs voor jongeren.

(Baan)wielrenner Yoeri Havik nam de prijs van sporter van het jaar in ontvangst - Koggenland

De titel van Sporter van het jaar ging naar (baan)wielrenner Yoeri Havik uit Avenhorn. De 30-jarige coureur won onlangs samen nog met Team DSM-renner Cees Bol goud tijdens het NK baanwielrennen en tijdens de Olympische Spelen in Tokio werd hij vijfde op de koppelkoers, samen met Jan-Willen van Schip. Maar het absolute hoogtepunt was de gouden
medaille op het EK, die hij ook samen met Van Schip veroverde op de koppelkoers. "Dat was de kers op de taart", aldus Havik.

Rina van Diepen uit De Hulk werd door de gemeente Koggenland verkozen tot Vrijwilliger
van het jaar 2021. Toen Van Diepen ruim vijf jaar geleden met pensioen ging, had ze ineens veel tijd over. Ze ging op zoek naar een nuttige bezigheid. Tijdens een wandeling viel haar de hoeveelheid zwerfvuil in haar omgeving op. "Alsof ik over een vuilnisbelt liep," herinnert Van Diepen. "Ik ben het toen gaan oprapen en dan doe ik nu nog steeds met veel plezier. Het is goed voor mijn conditie en mijn humeur knapt er van op."

Wethouder Win Bijman reikte de prijs uit aan vrijwilliger Rina van Diepen - Koggenland

Tot slot won Thijs Mul uit De Goorn won de Aanmoedigingsprijs voor jongeren. Mul is actief als vrijwilliger bij voetbalclub RKEDO in zijn woonplaats De Goorn. Zo zorgde hij er onder andere voor dat een deel van de jeugdleden terugkeerde naar de club nadat ze hun lidmaatschap eerder hadden opgezegd. 

De winnaars mogen de Koggenlandse onderscheiding een jaar lang dragen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]