Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

'Coronaprofiteur-award' voor Ahold Delhaize: medewerkers demonstreren voor hoger loon

12 januari 2022, 07.00 uur · Aangepast 08.17 uur · Door RTV Zaanstreek en Tom van Midden

Bij het hoofdkantoor van Ahold Delhaize werd gistermiddag gedemonstreerd door FNV-leden. Ze eisten een verbeterd minimumloon van 14 euro bruto. Een woordvoerder van het bedrijf kreeg een 'coronaprofiteur-award' in haar handen gedrukt: "De aandeelhouders worden slapend rijk en de werkenden bij Ahold Delhaize werkend arm."

RTV Zaanstreek

Een winkelmanager van Gall & Gall nam tijdens de demonstratie het woord. De slijterij maakt net als Albert Heijn, Etos en bol.com deel uit van het bedrijf. "Ahold Delhaize kan als een van de grootste werkgevers van Nederland vooruitlopen op de muziek en ervoor zorgen dat het minimumloon minimaal naar 14 euro gaat. Dat zou ook een voorbeeld zijn voor alle bedrijven in Nederland, zeker gezien de coronatijd waarin ze enorme winsten hebben gemaakt."

Tekst loopt door onder de video.

FNV-demonstranten voor de deur bij Ahold Delhaize, bedrijf krijgt 'coronaprofiteur-award' - RTV Zaanstreek

De woordvoerder van het bedrijf gaf aan de actie van de FNV te respecteren en dankte de demonstranten voor hun komst. "We beseffen dat we goede resultaten hebben kunnen boeken de afgelopen tijd en dat er te veel sectoren en ondernemers die kans niet hebben gehad. Tegelijkertijd zijn we ook trots op de rol die we hebben kunnen spelen in het op peil houden van de voedselketens en zijn we een stabiele werkgever in Nederland."

Ze voegde eraan toe dat de afgelopen tijd veel extra banen zijn gecreëerd, ook bij verschillende toeleveranciers. "Dat is de andere kant van de medaille."

Ruben Bres van FNV: "Wij blijven erbij: Ahold Delhaize doet het heel goed, ze draaien bakken met winst. Dan is het niet meer dan fair om het eerlijk te verdelen."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]