Tarik Tissoudali maakt debuut voor Marokko: "Mooiste ervaring tot nu toe"

De Amsterdamse Tarik Tissoudali heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor het nationale team van Marokko. In het duel tegen Ghana (1-0) viel hij in de 78e minuut in. "Het is de mooiste ervaring tot nu toe van mijn carrière", laat Tissoudali weten.

Tarik Tissoudali als speler van De Graafschap in 2018 - Foto: Pro Shots/Lars Smook

Marokko doet mee aan de Afrika-Cup. In de 83e minuut werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt door Sofiane Boufal. AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal speelde negentig minuten en was betrokken bij het enige doelpunt.

Interlanddebuut Tissoudali

Tarik Tissoudali maakte dus zijn eerste minuten voor het nationale team."Wat een mooie ervaring. Niet normaal hoeveel reacties ik heb gehad", laat een trotse Tissoudali weten vanuit Kameroen waar het toernooi wordt gehouden.

"Wat een mooie ervaring. Niet normaal hoeveel reacties ik heb gehad"

voetballer tarik tissoudali

Zeven jaar geleden speelde Tissoudali nog voor Telstar. Toen droomde hij nog van een debuut in het nationale team. Wij zochten hem toen op in Amsterdam-West en maakte de onderstaande reportage.

De droom van Telstar-speler Tarik Tissoudali: van Amsterdam-West naar de nationale ploeg - NH /Thomas Brood

Ook Sofyan Amrabat uit Huizen kwam even in het veld. De voetballer viel in de 90e minuut in.