Ga naar Content

Jong Ajax sleept driepunter uit het vuur bij beloften van FC Utrecht

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. De Amsterdammers waren in de beloftenclash met Jong FC Utrecht met 2-0 te sterk dankzij doelpunten van aanvoerder Youri Regeer en Christian Rasmussen.

Youri Regeer scoort voor Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Jong Ajax moest het in Utrecht doen zonder hoofdtrainer John Heitinga. De oefenmeester zat thuis vanwege 'ziekte' en werd op de bank vervangen door Michel Kreek. Hij zag zijn ploeg na iets meer dan een kwartier op voorsprong komen via Youri Regeer. De aanvoerder, die voor de winterstop zijn debuut in het eerste van Ajax maakte, schoof de bal koelbloedig in de hoek.

Jong FC Utrecht werd met name gevaarlijk in de omschakeling. Sinds het doelpunt slaagden de Amsterdammers er bijna niet in om gevaar te stichten. De thuisploeg was aan de bal te slordig in de laatste fase, waardoor er weinig kansen te noteren vielen.

Verdubbeling

Halverwege de tweede helft leek Jong FC Utrecht recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Nordin Musampa. De scheidsrechter liet doorspelen en in de tegenstoot was Giovanni heel dichtbij de 2-0. De aanvaller schoof de bal van buiten de zestien net naast nadat de keeper al omspeeld was. In de extra tijd van de wedstrijd stelde Christoffer Rasmussen de zege veilig voor Jong Ajax: 2-0.

Jong Ajax klimt door de overwinning naar de vierde plaats in de eerste divisie met 40 punten uit 21 wedstrijden. Het gaat over ADO Den Haag heen dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week maandag wacht de ontmoeting met FC Den Bosch (aftrap 20.00 uur).

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]