Ga naar Content

'Vonk' als gezamenlijke naam voor Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland

Het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland krijgen per 1 augustus dit jaar een nieuwe naam: 'Vonk'. Dat maakten zij vandaag bekend. Begin dit jaar fuseerden de besturen van de twee onderwijsorganisaties al, vanaf augustus komen daar een nieuwe naam en een nieuw logo bij.

Helma van der Hoorn en Gerard Oud - Foto: Clusius College

De nieuwe naam komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op de input van een vragenlijst die leerlingen, studenten, ouders, stakeholders en medewerkers konden invullen.  Het verwijst naar 'het elkaar laten sprankelen'. 

'Vonk laten overslaan'

Het huidige bestuur van de gefuseerde instelling bestaat uit Helma van der Hoorn (voormalig bestuursvoorzitter van ROC Kop van Noord-Holland) en Gerard Oud (voormalig bestuurslid Clusius College). Allebei willen ze 'alle mooie dingen die beide organisaties al deden' binnen 'Vonk' behouden, is te lezen op de website.

"We willen een organisatie zijn waar jonge mensen graag komen, zich uitgedaagd voelen om het beste uit zichzelf te halen," aldus Oud. "De vonk laten overslaan, het vuurtje laten ontbranden. We willen het verschil proberen te maken en goed onderwijs aanbieden dat past bij de persoon en de arbeidsmarkt."

'Inzet voor kleinschaligheid blijft'

Hoewel de organisatie na de fusie uit twaalf vestigingen bestaat met duizenden studenten, leerlingen en medewerkers, blijft het bestuur 'zich inzetten voor de kleinschaligheid'. Zo zal de situatie volgens hen voor de huidige leerlingen en studenten 'niet veel veranderen'.

Door de fusie zal het aanbod mbo-opleidingen groter worden en de aansluiting van het vmbo op het mbo en met de arbeidsmarkt worden verbeterd, aldus de organisatie. Het 'groene karakter' van de vmbo-scholen zal blijven bestaan.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.