Ga naar Content

Teleurstellend NK voor Denise Betsema: veldrijdster moet minuut toegeven

Tijdens het NK veldrijden heeft Denise Betsema geen hoge ogen weten te gooien. De veldrijdster van Texel kwam in het Brabantse Rucphen als zesde over de finish op ruim een minuut achterstand.

Denise Betsema moet afstappen op het zware parcours - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

De kopstart bij het publiekloze NK was voor Lucinda Brand en Marianne Vos. Denise Betsema moest al meteen in de achtervolging samen met Puck Pieterse, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado. Betsema slaagde er niet in om aan te sluiten na de eerste ronde. Toch lukte het Betsema eventjes om op kop te rijden, maar na een slippertje moest ze van de fiets waarna Vos tien seconden weg reed.

De oud-wereldkampioene reed weg bij de rest en was niet meer te achterhalen. In Rucphen stond geen maat meer op Vos, al kwamen Brand en Alvarado in de slotronde nog wel dichtbij. Daardoor was Betsema al niet meer in de race voor het podium en kwam de Texelse als zesde over de finish.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]