Start van hoofdcontent

KOOG AAN DE ZAAN

nl

Simpele overwinning voor korfballers KZ op laagvlieger Dalto

8 januari 2022, 21.46 uur · Door Stef Swagers

Koog Zaandijk heeft vanavond gedaan wat het moest doen. Op bezoek bij Dalto, dat tot nu alle Korfbal Leaugue-wedstrijden verloor dit seizoen, werd er ruim gewonnen: 21-30.

KZ-speelster Marjolijn Schenk - Foto: Orange Pictures

Vanaf 2-2 stond KZ heel de wedstrijd aan de leiding. Dat had de ploeg van coach Tim Bakker vooral te danken aan Marjolijn Schenk en Alwin Out. Zij maakten samen negentien doelpunten; tien voor Schenk en negen voor Out.

Halverwege was de marge nog te overzien voor de tegenstander uit Driebergen. De ruststand was 11-14. Na rust nam KZ vrij snel afstand. Vanaf 16-19 scoorden de bezoekers zeven keer achter elkaar. Daarmee was de wedstrijd beslist. Het verschil van negen punten bleef gehandhaafd tot het laatste fluitsignaal.

Na zes wedstrijden in Groep A heeft KZ zes punten. De Koogers wonnen drie duels en verloren er ook drie en staan vierde. Ook Blauw-Wit heeft zes punten, maar de Amsterdammers komen nog in actie tegen Fortuna.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]