Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Simpele overwinning voor korfballers KZ op laagvlieger Dalto

8 januari 2022, 21.46 uur · Door Stef Swagers

Koog Zaandijk heeft vanavond gedaan wat het moest doen. Op bezoek bij Dalto, dat tot nu alle Korfbal Leaugue-wedstrijden verloor dit seizoen, werd er ruim gewonnen: 21-30.

KZ-speelster Marjolijn Schenk - Orange Pictures

Vanaf 2-2 stond KZ heel de wedstrijd aan de leiding. Dat had de ploeg van coach Tim Bakker vooral te danken aan Marjolijn Schenk en Alwin Out. Zij maakten samen negentien doelpunten; tien voor Schenk en negen voor Out.

Halverwege was de marge nog te overzien voor de tegenstander uit Driebergen. De ruststand was 11-14. Na rust nam KZ vrij snel afstand. Vanaf 16-19 scoorden de bezoekers zeven keer achter elkaar. Daarmee was de wedstrijd beslist. Het verschil van negen punten bleef gehandhaafd tot het laatste fluitsignaal.

Na zes wedstrijden in Groep A heeft KZ zes punten. De Koogers wonnen drie duels en verloren er ook drie en staan vierde. Ook Blauw-Wit heeft zes punten, maar de Amsterdammers komen nog in actie tegen Fortuna.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]