Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Studenten willen collegezaal ook weer in en demonstreren op de Dam

8 januari 2022, 18.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Maandag mogen de leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs weer naar school, maar dat geldt niet voor het hoger onderwijs. Studenten en leraren die ook weer naar de collegebanken willen protesteerden daarom vanmiddag op de Dam. 

Studenten willen collegezaal weer in - NH Nieuws

Ze voelen zich niet gehoord door Den Haag en de media en daar willen ze verandering in brengen. "Vandaag staan we hier omdat we stilstaan bij de enorme nevenschade die leeft bij jongeren. Er is bijna geen aandacht voor in de media, het is ongelofelijk belangrijk dat we hier staan," aldus student Nawin Ramcharan, een van de initiatiefnemers van het protest.  

Voor de studenten is het een onzekere tijd en sommigen vrezen nog strengere maatregelen. "Ik ben hier omdat ik bang ben dat er een 2G-beleid komt voor studenten op universiteiten. Dat je dan straks niet meer het onderwijs kan volgen zonder je te vaccineren."

Foto: Snapshot Video 226248 (00:08)

Gezondheid 

Uit de Monitor Mentale gezondheid en Middelengebruik Studenten bleek dat tijdens de derde coronagolf, die van voorjaar 2021, ruim de helft van de studenten psychische of emotionele uitputtingsklachten heeft gehad, zo merkt ook Ramcharan. "Alles stapelt zich nu op en dat zorgt voor een uitzichtloze situatie bij de jongeren." "Ik maak me zorgen over de offers die ze hebben moeten brengen en nog moeten gaan brengen", zegt een docent. 

De demonstratie op de Dam werd bezocht door enkele tientallen studenten. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]