Ga naar Content

Volendam-trainer Jonk op zijn hoede voor Telstar: "Beginnen ook nu weer bij 0-0"

Lijstaanvoerder FC Volendam begint morgenmiddag als de torenhoge favoriet aan de vissersderby tegen Telstar. Desondanks wil trainer Wim Jonk van de Volendammers niets weten van eenvoudig wedstrijd tegen de nummer zestien van de eerste divisie. "Traditioneel hebben wij het tegen Telstar altijd erg lastig."

Wim Jonk: "Eerste wedstrijd na de winterstop moet je er goed bij zitten" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Ook deze wedstrijd begint weer op 0-0. Jullie hebben vaak een andere theorie", vertelt Jonk na de afsluitende training van zijn ploeg. "Wij moeten goed voorbereid zijn en dat zijn wij ook. We moeten onze eigen kwaliteit op de mat leggen."

"Eerste wedstrijd na de winterstop moet je er gelijk goed bij zitten"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Jonk kan tegen Telstar niet beschikken over Brian Plat en Derry John Murkin. De onlangs gecontracteerd Bilal Ould-Chick was ziek en ontbrak ook op de training. 

Transfers

Jonk kan daarentegen wel al gelijk gebruik maken van de teruggekeerde Francesco Antonucci. Mede door de blessures van Plat en Murkin is Volendam daarnaast ook nog aan het kijken naar extra mogelijkheden voor in de defensie. Jonk: "Wij zijn altijd op zoek en de competitie is nog lang. We hebben drie goede centrale verdedigers, maar het is ook belangrijk dat je goede back-up hebt. Wij houden onze ogen open voor goede mogelijkheden."

FC Volendam - Telstar is zondagmiddag helemaal live te horen via deze website. De aftrap in het vissersdorp is om 12.15 uur.

Wim Jonk over winterse versterkingen voor FC Volendam - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]