Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Fredrik Midtsjø bezorgt AZ oefenwinst op trainingskamp in Spanje

7 januari 2022, 16.52 uur · Aangepast 7 januari 2022, 18.40 uur · Door Stef Swagers

Dankzij een late goal van Fredrik Midtsjø heeft AZ vanmiddag gewonnen van KAA Gent. In de buurt van Valencia eindigde de oefenwedstrijd in 1-0. Morgenmiddag vliegen de Alkmaarders naar huis.

AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø - Pro Shots / Jasper Ruhe

AZ begon zonder veel basisspelers aan het duel met Gent. Trainer Pascal Jansen stuurde de volgende elf namen het veld in: Verhulst, Berkhout, Hatzidiakos, Beukema, Velthuis, Clasie, Koopmeiners, Reijnders, Buurmeester, Taabouni en Oosting.

Na 35 minuten werd een drinkpauze ingelast, waarna de beoogde basiself het veld in kwam. De opstelling van AZ zag er toen als volgt uit: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Wijndal; Clasie, De Wit, Midtsjø; Evjen, Pavlidis, Karlsson.

Winnende doelpunt

Het was lang wachten op een doelpunt aan de Spaanse kust. Vijf minuten voor tijd werd het geduld beloond toen Jesper Karlsson de bal meegaf aan Midtsjø. De Noorse middenvelder zorgde met een fraai lobje voor de 1-0.

Volgende week gaat voor AZ de eredivisie verder met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]