Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Politie treft lichaam aan in water in onderzoek naar vermiste Sam (17)

7 januari 2022, 18.00 uur · Aangepast 7 januari 2022, 20.44 uur · Door Geja Sikma & Kimberley Luske

De politie heeft na een zoektocht per boot naar de vermiste Sam (17) in de Leidsevaart een lichaam aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het om de vermiste Sam gaat. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de identiteit. 

Politieboot gaat te water voor zoektocht naar vermiste Sam - NH Nieuws / Kimberley Luske

Het lichaam werd rond zes uur vanavond aangetroffen in het water van de Leidsevaart. Al de hele dag wordt er met man en macht gezocht naar de vermiste Sam. Rond half vijf richtte het onderzoek zich op een specifieke locatie in de Leidsevaart, vlak na het kruispunt met de Westelijke Randweg.

Zoektocht

Honderden mensen hebben vanmiddag de familie geholpen met het uitkammen van de wijken en zelfs in de duinen in Overveen vlak bij zijn woning is met man en macht gezocht. Halverwege de middag ging de politieboot te water en later verscheen ook een politiehelikopter in de lucht en werd er met speurhonden langs de kade gezocht. 

De 17-jarige jongen werd vermist vanaf ongeveer kwart voor één in de nacht van woensdag op donderdag. Hij verliet een feestje in een woning in Heemstede nabij station Heemstede-Aerdenhout. De familie vermoedde al dat hij via de Leidsevaart richting de Koepelkathedraal fietste op weg naar zijn woning in Overveen. Daar is hij nooit aangekomen. 

Sinds gistermiddag heeft de familie een grootscheepse zoektocht opgezet met flyers en het uitkammen van alle wijken rondom de vermoedelijke fietsroute. 

Verslaggever Kimberley Luske is ter plaatse: "Het is hier aan beide kanten van de weg langs de Leidsevaart afgezet en de brandweer heeft een scherm neergezet." Eerder zag ze dat de politie de zoektocht op het water intensiveerde.

Politiezoektocht naar vermiste Sam (17) - NH Nieuws / Kimberley Luske

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]