Ga naar Content

Burgemeester Oostzaan sluit klimpark tóch na 'klacht van voorbijganger'

Burgemeester Marvin Polak van de gemeente Oostzaan heeft vanmorgen besloten om Klimpark Twiske te sluiten. Medewerker Cato en het team zijn het hier niet mee eens en balen enorm. Cato: "Wij vinden dat we een buitensportlocatie zijn. Maar gemeente Oostzaan vindt dat we een doorstroomlocatie zijn."

Foto: Klimpark Twiske

Vanmorgen publiceerden wij nog een reportage over 'buitensporten' in het klimpark. Cato van Baarsen vertelt aan NH Nieuws dat terwijl de verslaggever de reportage aan het filmen was, de directeur er alles aan deed om de burgemeester op een andere gedachte te brengen. "Er is een voorbijganger geweest die het er niet mee eens was dat we open waren", vertelt ze.

Cato vertelde gisteren nog enthousiast dat ouders het fantastisch vinden: "Het is of schaatsen of dit, ze zijn allemaal dankbaar dat er nog iets te doen is."

Tekst gaat verder onder video

Filelopen hoog in de bomen: klimpark mag wél open en beleeft gouden tijden - NH Nieuws

Rob Broekema is mede-eigenaar van het klimpark en is heel boos op de keuze van de burgemeester. "Ik accepteer dit niet." Hij heeft net een bezwaarschrift geschreven en afgegeven bij de gemeente. "Ik voel me onmachtig en verkeerd behandeld."

Burgemeester Marvin Polak betreurt de situatie. "Het gaat hem aan het hart", vertelt zijn woordvoerder. "De burgemeester betreurt de sluiting ten zeerste en heeft aangegeven dit op de agenda van het regionale burgemeestersoverleg te willen bespreken." Polak hoopt zo een gezamenlijk standpunt te creëren, omdat er nu nog veel vraagtekens zijn. 

Buitensport- of doorstroomlocatie

Broekema is namelijk van mening dat het klimpark onder buitensportlocatie valt. "Wij hebben in de omgevingsvergunning gezegd dat het om sporten gaat." Echter valt het park volgens de gemeente onder publieke plaats.

Dit houdt in dat het park gezien wordt als een doorstroomlocatie en deze moeten door de huidige coronamaatregelen sluiten. "Ze kunnen mij niet uitleggen wat een publieke plaats inhoudt", vertelt de gefrustreerde ondernemer.

Mediapartner RTV Zaanstreek ging langs bij het klimpark.

Tekst loopt door onder de video

Klimpark gesloten door burgemeester Oostzaan - RTV Zaanstreek

'Families moeten wegsturen'

Het park ligt in het Twiske. Een gebied waar veel gewandeld wordt, maar waar ook openbare speelplekken zijn. Hier kunnen de kinderen nog wel klimmen en klauteren. Dit voelt voor Broekema oneerlijk, want zijn medewerkers kunnen volgens hem de boel veel beter reguleren. "Mensen bellen ook echt af als ze corona-achtige klachten hebben."

Het nieuws van de sluiting komt dan ook voor iedereen onverwachts. Cato: "Bezoekers snappen het ook niet. Ik heb net een familie weg moeten sturen. Ik ben al de hele ochtend aan het bellen."

Voor het klimpark is nu het wachten tot de nieuwe persconferentie en een gesprek met burgemeester Polak: "Uiteraard ga ik het gesprek aan." Dit gesprek geeft de ondernemer weer hoop op een snelle heropening.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]