Ga naar Content

Vissersderby tussen FC Volendam en Telstar gaat historisch worden: 'Kan de laatste zijn'

Zondag staat de vissersderby tussen FC Volendam en Telstar op het programma. NH Sport maakte een alternatieve voorbeschouwing met de Volendamse visboer Henk Koning en Tim van Zeben van stichting Noordzeevis uit IJmuiden.

Een alternatieve voorbeschouwing op de vissersderby - NH Nieuws

"Ik denk dat het een historische wedstrijd gaat worden. FC Volendam gaat kampioen worden en promoveren. Dan is het de laatste keer dat wij de vissersderby spelen. Ik zie Telstar niet promoveren", is Koning uit Volendam duidelijk. 

"FC Volendam gaat kampioen worden en promoveren. Dan is het de laatste keer dat wij de vissersderby spelen"

visboer henk koning

In IJmuiden denken ze daar heel anders over. "Het gaat 5-0 voor Telstar worden", aldus Van Zeben uit IJmuiden. Beide heren worden het dus niet eens over de uitslag. Waar ze ook geen overeenstemming over bereiken is wie er nou de lekkerste vis heeft. Zijn dat de Volendammers of juist de IJmuidenaren? "Is dat een retorische vraag? In Volendam hebben ze niet eens een visafslag", laat Van Zeben weten. 

"In Volendam hebben ze niet eens een visafslag"

Tim van zeben, stichting Noordzeevis uit ijmuiden

"Het is niet alleen de manier waarop het gevangen wordt, maar ook hoe je met de vis omgaat. Daar zijn Volendammers veel beter in", countert Koning.

Zondag om 12.15 uur hervat Telstar de competitie in en tegen Volendam. NH Sport is hier uiteraard bij aanwezig.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]