Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Slapeloze nachten door zoektocht naar nieuw trainingsveld voor therapiehonden

6 januari 2022, 21.07 uur · Aangepast 6 januari 2022, 21.41 uur · Door Kelly Blok

Stichting Therapiehond Nederland leidt al jaren honden op om als therapiehond in verzorgingstehuizen te helpen. Maar op de vaste trainingslocatie, een grasveld bij een manege in Schagerbrug, is de stichting niet meer welkom. Zonder training zijn de honden niet meer inzetbaar, dus de stichting moet heel snel een nieuwe plek vinden. 

Stichting Hulphond Nederland zoekt nieuwe trainingsplek - NH Nieuws

Angelika Balk is vrijwilliger bij de stichting en heeft al veel slapeloze nachten sinds de manege aankondigde de mondelinge overeenkomst te stoppen. "Van het een op andere moment kregen we te horen dat ze twee wedstrijden extra zouden organiseren en ons geld niet meer nodig hadden", vertelt Angelika. 

En dat is een flinke domper voor de stichting, die veel geld heeft geïnvesteerd in het hekwerk rondom het veld. De verwachting was ook dat ze er voor lange tijd mochten blijven. Maar niet dus. "Wij zijn misschien ook naïef geweest", aldus Balk. "Je denkt niet na over een bestuurswisseling, maar die kwam er wel."

NH Nieuws

De stichting mag nog maar een paar weken blijven op het terrein en is daarom met spoed op zoek naar een nieuwe plek. Veel eisen heeft de stichting niet, zo zijn ze al blij met een parkeerplaats of een andere vereniging die een stuk grond overheeft, en waar een kleine caravan voor de spullen neergezet kan worden. "Met 1500 vierkante meter zijn wij al blij", zegt Angelika. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]