Ga naar Content

Drie minderjarigen lopen zelf in de val na beroving van man (21) op station Haarlem

Drie jongens van 14, 15 en 17 jaar oud uit Velsen dachten gisteren dat de trein het ideale vluchtvoertuig zou zijn na het beroven van een 21-jarige man op station Haarlem. Een misrekening, blijkt slechts twee haltes later. Op station Santpoort-Zuid zitten de jongens als ratten in de val. 

Foto: NH Nieuws / Kimberley Luske

Voor de drie jonge dieven blijkt de trein eerder een snelle cel dan een vrijheidsvehikel, als agenten op dat station via een van de treindeuren naar binnen komen om ze aan te houden, terwijl de rest van de deuren gesloten blijft. 

Eerder, rond tien over half vijf, bedreigden de jongens op een van de perrons een 21-jarige man uit Heemskerk. "Ze pakten zijn spullen af", meldt de politie. Daarna stapten de jongens in een trein.

Uur later aangehouden

Hoewel het ritje van Haarlem naar Santpoort-Zuid slechts zeven minuten duurt, konden agenten de drie jongens bijna een uur later, rond half zes, aanhouden in de sprinter. Wat er in de tussentijd precies gebeurd is, is onduidelijk.

Volgens een woordvoerder van de politie zitten de minderjarige Velsenaren nog vast en worden zij gehoord.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.