Start van hoofdcontent

BLOEMENDAAL

nl

Springtij en wind: vanmiddag hogere waterstand verwacht langs de kust

5 januari 2022, 13.00 uur · Aangepast 5 januari 2022, 13.52 uur · Door Redactie

Langs de Noord-Hollandse kust worden vanmiddag hogere waterstanden dan gebruikelijk verwacht. Dat komt door een combinatie van windkracht 7 á 8 uit noorwestelijke richting en springtij. Rijkswaterstaat en de waterschappen houden hier de komende uren rekening mee.

Burgemeester Elbert Roest

Volgens een woordvoerder van het Hoogheemraadschap van Rijnland wordt rond 15.00 uur 'kortstondig een hogere waterstand verwacht.' Daarna zal de situatie, mede door de afnemende windkracht, weer snel naar normaal terugkeren.

Sluizen IJmuiden 

Bij vloed, rond 17.30 uur, komt het zeewater tot zo'n 2,2 meter boven NAP. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het niet om een extreme situatie gaat, maar dat het sluizencomplex in IJmuiden vanmiddag in de gaten wordt gehouden. Dat is gebruikelijk bij dit soort omstandigheden.  

Eerder postte de burgemeester van Bloemendaal, Elbert Roest, al een waarschuwing op zijn sociale media:

Het peil van het zeewater voor de kust van Bloemendaal is momenteel hoger dan gebruikelijk. Een harde noordwestenwind...

Posted by Burgemeester Elbert Roest on Wednesday, January 5, 2022

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.