Ga naar Content
Haarlem

Extreem felle straatverlichting in Zandvoortse Gerkestraat: 'Insmeren met zonnebrandcrème'

6 januari 2022, 11.00 uur · Aangepast 6 januari 2022, 11.14 uur
Door: Marieke Pijlman · Foto: Elle

De straatverlichting in de Dokter C.A. Gerkestraat in Zandvoort is onlangs vervangen en veel bewoners moeten wennen aan het nieuwe licht. Ze vinden het extreem fel. Op social media worden er veel grappen over gemaakt. Zo schrijft iemand dat hij niet meer over straat durft in verband met vliegtuigen die er kunnen landen en een ander laat weten dat ze zich na zes uur 's avonds moet insmeren met zonnebrandcrème.

De grappenmakers buitelen over elkaar heen.  Zo schrijft een buurtbewoner dat de huizen 's nachts binnen dusdanig verlicht zijn, dat ze zelfs het lampje van de wc niet meer aan hoeft te doen.

Elle, een bewoner van de straat, kan er de humor wel van inzien, ook als iemand grapt dat je onder deze lantaans wel een operatie zou kunnen uitvoeren. "Ik denk dat niemand van plan is een harttransplantatie te doen buiten. Maar satellieten kunnen hun GPS calibreren op onze straat." Haar buurman grapte ook al dat hij dacht dat Ajax moest spelen in de straat. 

Elle is een voorstander van veiligheid op straat, maar dat het licht zo fel is, vindt ze wel vervelend. "Ik hoop dat het aangepast wordt, want het is serieus wel erg."

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Elle

Gemeente 

Waarom de straatverlichting is vervangen en waarom het licht zo fel, is nog onduidelijk. De gemeent heeft nog niet gereageerd op vragen van NH Nieuws. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]