Ga naar Content

Blijdschap bij BSO: "We gaan weer voor normaal"

Toegegeven, ze konden de ademruimte wel waarderen bij de buitenschoolse opvang in Anna Paulowna de laatste weken. Het was een jaar van keihard werken voor het personeel van Kappio. Toch zijn directeur Marga Hendriks en haar team ontzettend blij dat ze volgende week weer open mogen: "We gaan weer voor normaal!" 

Foto: Kappio Kinderopvang

Het kabinet maakte gisteren bekend dat BSO en primair en voortgezet onderwijs op maandag 10 januari weer open mogen. Een hele opluchting, vindt Marga. "Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat er weer structuur komt en aan de ontwikkeling gewerkt kan worden. Maar ook dat er weer samen gespeeld kan worden", vertelt ze aan NH Radio. 

Kabinet besluit: maandag 10 januari weer open

Buitenschoolse opvang, basisscholen en het voortgezet onderwijs gaan vanaf volgende week maandag weer open. Het mbo, hoger onderwijs en universiteiten in ons land nog niet. Dat heeft het demissionair kabinet besloten.

Het Outbreak Management Team (OMT) vindt de openstelling van primair en voortgezet onderwijs verantwoord, zei demissionair minister Slob van Onderwijs.

Wel zullen op scholen en opvang veiligheidsmaatregelen blijven gelden tegen het coronavirus, zoals preventief testen. Slob deed een dringende oproep dat vanaf groep zes het preventief testen serieus wordt aangepakt. "We willen dat het testen twee keer per week wordt toegepast."

Vorige maand sloten de scholen een week eerder dan gepland, uit vrees voor de omikronvariant van het coronavirus. Uit de cijfers bleek dat met name kinderen in de bovenbouw van basisscholen een bron van snelle verspreiding van het virus waren.

De afgelopen dagen mochten alleen de kinderen van ouders met een kritisch beroep gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Voor Kappio betekent dit dat de locaties slechts een handjevol kinderen mocht opvangen. Ademruimte die de opvang ook wel nodig had, volgens Marga.

"Het gaf ons wel even lucht, want we hebben al een beperkte bezetting en kwamen ook nog eens veel 'quarantainegevallen' bij", aldus Marga. "En je moet ook niet onderschatten hoe hard er al gewerkt is afgelopen jaar."

Achterstallig opruimwerk

Hoewel het wat stil voelde in Anna Paulowna zonder al dat gelach, gehuil en geren, werd er bij Kappio niet stilgezeten. De afgelopen dagen is het personeel eens grondig met bezem en zeem door de opvanglocaties gegaan. "We hadden ineens tijd om al dat achterstallige opruimwerk eens op te pakken. Maar nu kijken we toch echt uit naar komende week. Eindelijk weer een beetje terug naar normaal. De kinderen hebben er zin in. En wij ook!"

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]