Ga naar Content

Gestolen Hazesbeeld binnenkort terug op de Dam: "Eerst een poetsbeurt en een biertje"

Het beeld van André Hazes dat door de Friese oudejaarsvereniging De Geitefok werd gestolen, komt weer terug naar Amsterdam. Het beeld werd in de nacht van 29 op 30 december van de Dam gehaald, en dat ging volgens de vereniging verrassend makkelijk. "Er stond hufterproof. Of we zijn hele grote hufters, of hij stond niet goed vast."

Gestolen Hazesbeeld komt binnenkort terug - NH Nieuws

De vereniging hoopt met de ludieke actie vreugde te brengen aan de mensen die zich met bloed, zweet en tranen door de coronacrisis hebben gezwoegd. "Nu komt het in het nieuws en weet heel Nederland dat Hazes hier staat", vertelt Jan-Bart Hof, de voorzitter van De Geitefok.  

Het door kunstenaar Streetart Frankey gemaakte beeld stond sinds vorig jaar zomer op de Dam. Het is een initiatief van horecaondernemer Won Yip. Hij kon volgens Hof wel lachen om de actie. "Hij vond het knap dat we hem hadden meegekregen en was blij dat 'ie in goede handen was", aldus Hof. 

De vereniging brengt het beeld op 8 januari weer terug naar de hoofdstad. Het ontbreekt Hazes bij de Friezen in ieder geval aan niets: "Hij krijgt eerst nog een poetsbeurt en flink wat bier." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]