Ga naar Content

Visser mag olympische titel niet verdedigen; Schouten pakt tweede ticket

Esmee Visser is er bij het olympische kwalificatietoernooi niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de vijf kilometer in Peking. De schaatsster uit Beinsdorp werd teleurstellende negende en zal daarom haar olympische titel uit 2018 niet kunnen verdedigen. Irene Schouten uit Hoogkarspel werd eerste en pakte zo haar tweede olympische startbewijs. 

Esmee Visser uit Beinsdorp - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Visser eindigde uiteindelijk met een negende plaats in de achterhoede op de vijf kilometer. Met een tijd van 7:13.38 finishte ze op gepaste afstand van winnares Irene Schouten (6:50.48). Naast Schouten mag ook Sanne in 't Hof naar China. Zij werd uiteindelijk tweede voor Carlijn Achtereekte. Merel Conijn uit Edam werd uiteindelijk vierde.

Drie startbewijzen

Voor Schouten betekende het na de winst op de drie kilometer haar tweede startbewijs voor de Olympische Winterspelen in Peking. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachting dat Schouten ook zal worden aangewezen voor de massastart. 

De Spelen beginnen op vrijdag 4 februari en duren tot en met zondag 20 februari. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]