Ga naar Content

Betsema sluit 2021 af met podiumplaats in Loenhout

Denise Betsema is vandaag bij de laatste veldrit het jaar als tweede geëindigd. De wielrenster van Texel moest het in de slotfase van de Azencross in het Belgische Loenhout afleggen tegen wereldkampioene Lucinda Brand.

Denise Betsema - Foto: Orange Pictures

Gelijk vanaf de start nam Betsema samen met Shirin van Anrooij het initiatief op het drassige parcours. Het tweetal werd echter al snel weer achterhaald door Brand en Annemarie Worst. Betsema had overduidelijk goede benen en probeerde opnieuw weg te rijden van de anderen. Helaas mislukte ook deze poging en ontstond er vooraan een groepje met Betsema, Van Anrooij en Brand.

Oppermachtige Brand

In de slotfase van de wedstrijd ging de 28-jarige Betsema nog een keer op avontuur, maar de twee anderen lieten haar niet gaan. In de laatste rond was het juist Brand zelf die een kleine voorsprong nam en deze vervolgens niet meer af gaf. Betsema eindigde uiteindelijk als tweede op luttele seconden van de dit seizoen oppermachtige Brand. Van Anrooij werd  derde waardoor het hele podium Nederlands kleurde. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]