Ga naar Content

Opnieuw geen bloemenshow door corona: Lentetuin Breezand weer een jaar uitgesteld

De 41e editie van Lentetuin Breezand gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dat maakt de organisatie van het bloemenfestijn zojuist bekend. Bloemenliefhebbers zullen door de aanhoudende coronaregels moeten wachten tot het voorjaar van 2023. 

Foto: AP fotografie

De inzenders waren al bezig met de bloei van de bollen voor het evenement, maar de organisatie heeft vroegtijdig de knoop door moeten hakken. "Binnen de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om de Lentetuin veilig, verantwoord en binnen de geldende maatregelen te organiseren", aldus interim-voorzitter Sjaak van den Berg.

Al voor het tweede jaar op rij moeten de bloembollen noodgedwongen in de schuur blijven staan. Een zware beslissing voor de organisatie, zeker omdat het evenement pas het eerste weekend van maart plaats zou gaan vinden. Maar de huidige coronasituatie laat het niet toe om het evenement goed voor te bereiden: "Als we een Lentetuin organiseren willen we het niet half doen. Bezoekers moeten met een goed gevoel naar de Lentetuin willen en kunnen komen. En wij willen ze graag een leuk dagje uit kunnen bieden."

"Als we een Lentetuin organiseren willen we het niet half doen"

Sjaak van den Berg, interim-voorzitter van de expo

De organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en gebruikt de vrijgekomen tijd om alvast aan de slag te gaan met de voorbereidingen van 2023. "We hopen natuurlijk iedereen in het eerste weekend van maart 2023 weer te mogen verwelkomen", zegt van den Berg.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]